Sayfalar

31 Aralık 2013 Salı

EKMEK PİZZA TARİFİ



KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

Malzemeler

  • 1 adet
    bayat ekmek (yatay olarak iki eşit parçaya bölünmü

    Ekmek sosu için:

  • 4 adet
    orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı
    domates salçası
  • 2 silme tatlı kaşığı
    fesleğen
  • 1 çay kaşığı
    kekik
  • 2 çay kaşığı
    tuz
  • 1 yemek kaşığı
    tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)

    Pizza üstü için:

  • 100 gram
    mozzarella peyniri
  • 100 gram
    sucuk
  • 100 gram
    salam
  • 100 gram
    jambon
  • 100 gram
    rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gram
    beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı
    doğranmış siyah zeytin

Püf Noktası

Pizzamız sarı buğday ekmeğiyle çok daha lezzetli oluyor.Pizzayı dilediğiniz malzemeleri ekleyerek daha de zenginleştirebilir, malzeme listesinde yer alan ürünleri arzu ettiğiniz miktarlarda kullanabilirsiniz.

Pişirme Önerisi

Yeşil çarliston biber de pizzaya çok yakışıyor.

Nasıl Yapılır?

  1. Pizza sosunu hazırlamak için; kabuklarını soyduğunuz domatesleri iri küpler halinde doğrayın.
  2. Domates salçası, kekik, fesleğen ve tuz ilave ettiğiniz domates küplerini mutfak robotunda püre haline getirin.
  3. Hazırladığınız sosu, yatay olarak kestiğimiz ekmeklerin üzerine sürün. Kenarlarına da biraz oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı dokundurmayı unutmayın.
  4. Sırayı bozmayacak şekilde; mozzarella peyniri, sucuk, salam, jambon dilimleri, rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış siyah zeytini ekmek dilimleri üzerine serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürün ve üstündeki kaşar peyniri kızarmaya başlayana kadar (hafif renk değiştirecek) pişirin.
  6. Daha sonra dışarı çekip üzerine ufaladığınız beyaz peyniri serpiştirin ve tekrar fırına sürün. Beyaz peynir eridiğinde pizzanız olmuş demektir.
  7. Bayat ekmek dilimlerini değerlendirerek hazırladığınız ekmek pizzaları, sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.























kaynak: https://yemek.com/tarif/ekmek-pizza/

2 yorum: