Sayfalar

20 Aralık 2013 Cuma

KREMALI SEBZE ÇORBASI




KREMALI SEBZE ÇORBASI
Malzemeler :
1 patates,
1 soğan,
1 havuç,
2 çorba kaşığı un,
1 çay bardağı krema (şu küçük kutularda olandan)
5 su bardağı tavuk suyu ( yoksa tavuk bulyon)
değirmenden çekilmiş karabiber,
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı,
1 çorba kaşığı tereyağı,
tuz




Yapılışı:
Öncelikle patates, soğan, ve havucun kabuklarını soyup güzelce yıkayalım. İri parçalar halinde doğrayalım. Tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağını alıp ısıtalım. Doğradığımız sebzeleri içine atıp soteleyelim. İyice kokuları çıkana kadar kavuralım. Daha sonra üzerine 3 su bardağı tavuk suyunu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte kaynatalım. İyice yumuşayan sebzeleri blendırdan geçirelim. Ayrı bir sos tenceresine 2 çorba kaşığı zeytinyağını ve tereyağını alıp ısıtalım. İçine unu ekleyip unun kokusu çıkıp, hafif rengi değişene kadar kavuralım. Üzerine 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu ekleyip hemen çırpalım. Hafif kıvam alınca diğer tencereye ekleyip kaynatalım. Kremayı da ekleyelim. Çorbanın kıvamını kaynadıktan sonra ayarlayabilirsiniz. Suyu az gelirse ( kıvamı koyu olmuşsa ) biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz.
Kıvamını ayarladığımız çorbamızın tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştıralım. Ocağın alını kapatalım. Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyetler Olsun...

Kaynak: fatosca tadlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder