Sayfalar

19 Aralık 2013 Perşembe

EKMEK PASTASI

  


EKMEK PASTASI

MALZEMELER

4 su bardağı un
4 yemek kaşığı şeker

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı tereyağ (eritilmiş)
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
1 paket instant maya
Ayrıyetten hamurları batırmak için tereyağ

YAPILIŞI: 


Hamur için tüm malzemeleri ekleyip yoğurun ve yarım saat bekletin daha sonra cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp bezeler yapın,her bezeyi çay tabağından biraz daha büyük açıp resimdeki (şekilleri takip ederek) yuvarlak fırın tepsisine yerleştirin ve her bezeyi eritilmiş tereyağına batırarak sırasıyla dizin bir yarım saatte böylece bekletin önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Netten Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder