Sayfalar

27 Aralık 2013 Cuma

SANDAL BÖREĞİ

Sandal Böreği 1
Sürekli aynı börek tariflerini yapmaktan sıkılmış ve sofralarınızda farklı börekler sunmak istiyorsanız bu tarif tam size göre!


Sandal Böreği

8 adet sandal böreği için;
  • 1 adet yufka
  • 150 gr beyaz peynir
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
Sandal Böreği 2

Tereyağını tavaya alarak  kaynatmadan kısıt ateşte eritin. Daha sonra tek yufkanın üzerine yağ fırçasıyla tereyağını sürüp 8’e parçaya bölün. İsteyen sıvı yağ ile de yufkayı yağlayabilir.
Her parçayı resim 3’deki gibi sararak uç kısmında biraz parça bırakın. Sardığınız yufkanın iki ucunu da birleştirin. Ucunda kalan parçanın üzerine hem de birleştirdiğiniz uç kısımlara hafif yumurta sarısı sürerek resim 7 deki gibi içine doğru çevirin.
Sandal şeklini verdikten sonra içerisine peyniri, küçük doğranmış domates ve biberleri doldurun.
Kalan yumurta sarısını yufkanın kenarlarına sürün. Daha sonra sandal böreğinin üzerine çörek otu serpip, ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun… 



Sandal Böreği 1
KAYNAK : https://www.nefisyemektarifleri.com/sandal-boregi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder