Evde Krokan Nasıl Yapılır
Malzemeler :
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı fındık, ceviz, badem karışımı
Yapılışı :
Ceviz , fındık ve bademleri çok büyük olmayacak şekilde doğrayalım. Toz şekeri derin bir tencereye alalım. Orta harareti bir ocakta tamamen eriyene kadar karıştıralım. Toz şekerimiz akışkan kıvama geldiğinde ocağın altını kapatıp ceviz, fındık ve badem karışımımızı ilave edip iyice karıştıralım. Bu işlemi çok hızlı yapmamız lazım yoksa şeker donar. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine krokanımızı dökelim ve bir spatula yardımıyla düzeltelim. En az 1 - 2 saat bekletip elimizle kırıp servis edelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun....:)
Not :
Krokanınızı açıkta bırakmamaya özen gösterin. Mutlaka kapaklı bir cam kavanozda muhafaza edin. Krokanı misafirlerinize şeker olarak da ikram edebilirsiniz...:))
Selda' nın Mutfak Defteri...: Krokan:
Teşekkürler canım....Sevgiler,
YanıtlaSilBişi değil...Olsada yesek aslındaa...))) ellerine sağlık canım
YanıtlaSil