Sayfalar

9 Ocak 2014 Perşembe

BANDUMA - KASTAMONU YÖRESEL YEMEĞİ

 


BANDUMA 
KASTAMONU YÖRESEL YEMEĞİ

Malzemeler

• Bir kase parçalanmış tavuk eti (göğüs eti olmalı)
• 2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
• 2 yemek kaşığı tereyağı 
• 2 büyük banduma yufkası 
• 3 su bardağı tavuk suyu


Yapılışı

1) Yufkalar rulo haline getirilir ve sigara böreği büyüklüğünde kesilir.
2) Kesilen bu yufkalar büyükçe bir kaseye alınmış tavuk suyunun içine batırılır ve ıslatılır.
3) Tavuk suyunda ıslatılan her bir parça uygun bir servis tabağına güzelce sıralanır.
4) Yufkaların üzerine ceviz içi serpilir, bu işlemden sonra tavuk eti döşenir.
5) Bir tavada kızdırılan tereyağı tabağın üzerine kaşık yardımıyla ekilir, sıcak servis yapılır.

2 yorum: