Sayfalar

3 Ocak 2014 Cuma

DOMATESLİ SUSUZ TURŞU

 


DOMATESLİ SUSUZ TURŞU
Kış aylarının olmazsa olmazı turşudur benim için. Kırmızı tarla domateslerinin zamanı geçmeden bu pratik turşuyu hazırlamadan olmaz.

MALZEMELER
1 kilo kıl biber ve süs biber karışımı
2 adet iri boy olgun domates
5 diş sarımsak
4 çorba kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı sirke

YAPILIŞI
Biberleri yıkayıp, süzün. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakların  kabuklarını ayıklayın.
Doğranmış domatesleri, sarımsakları, zeytinyağını, sirkeyi  ve tuzu bir kapta karıştırın.
Kavanozlara önce iki parmak kadar karışımdan sonra biberleri dizin. Kavanozu sıkıca kapatın. Buz dolabında muhafaza edin.

Kaynak : sakizenginar.com/category/tursu-yapalim/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder