Sayfalar

9 Ocak 2014 Perşembe

Elma Dilimli Tart



elma dilimli tart

ELMA DİLİMLİ TART

MALZEME

Tart hamuru için
500 gr un
120 tereyağı(küpler halinde kesilmiş)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta (soğuk)
1 kahve fincanı Pudra şekeri
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
2 ad büyük elma

Üzeri için
1 çay  kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı  pudra şekeri




YAPILIŞI

Tereyağ, şeker mikser yardımı ile 15 sn karıştırılır. Sıvı yağ eklenir 5 sn daha karıştırılır. En son kabartma tozu ve un elenerek kademeler halinde eklenir. 
( Unun yoğunluğuna göre ölçü eksik yada fazla olabilir) Hamur toparlanınca strec filme sarılarak 1 saat dolapta dinlendirilir. Elde edilen hamur merdane yardımı ile tart  kalıbı büyüklüğünde ve 3 mm kalınlığında açılır. Daha sonra merdaneye sarılarak dikkatlice kalıba yerleştirilir.  Dışarıda kalan fazla  hamur  merdanenin kalıbın üzerinden tekrar  geçirilmesi ile kesilir. Böylece kenarları daha biçimli olacaktır. Üstüne çatal yardımı ile bir kaç delik açılır. İnce dilimlenmiş  elmalar sırayla  dizilir. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında rengi altın sarısı olana kadar  30-35 dakika pişirilir. Biraz soğudğunda üzerine tarçın ve pudra şekeri karışımı serpilir.

6 Kişilik   
Hazırlama ve Pişirme süresi: 45 dakika   

ELMA DİLİMLİ TART

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder