Muzlu Bisküvili Tatlı
MALZEMELER :
3 Su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı şeker
20 adet petibör bisküvi
2 orta boy muz
Fındık
Şekerli vanilin
Hindistan cevizi
YAPILIŞI :
~ Bisküvileri ve fındığı robotta çekiyoruz.
~ Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve çekilmiş bisküvileri yayıyoruz.
~ Tencereye sütü, şekeri, unu, pirinç ununu, nişastayı ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. En son vanilini ekliyoruz.
~ Muzları da robotta püre haline getiriyoruz ve muhallebi piştikten sonra muzlu püreyi muhallebiye ilave edip iyice karıştırıyoruz.
~ Yaymış olduğumuz bisküvilerin üzerine muzlu muhallebiyi yayıyoruz ve hindistan cevizi serpiyoruz.
~ Bir müddet soğuması için bekliyoruz.
~ Soguduktan sonra yağlı kağıt yardımıyla rulo gibi sarıyoruz.
~ Ve buzdolabında soğutuyoruz.
~ soğuduktan sonra yağlı kâğıdı çıkarıyoruz ve dilimleyip servis ediyoruz.
Afiyetler olsun.
KAYNAK: senemce.mutfaksirlari.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder