Rotayı ben çizdikten sonra, kimsenin kaptanlığı işe yaramaz!
Sayfalar
▼
5 Ocak 2014 Pazar
PANKEK TARİFİ
PANKEK TARİFİ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pişirme aşamasında kullanmak için
sıvı yağ
Servis önerisi:
kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır. Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ dökülür. 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir. Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, reçel ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Not: bu ölçüler ile 18-20 adet pankek elde ettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder