Sayfalar

24 Ocak 2014 Cuma

YÖRESEL YEMEĞİMİZ: Küre Ersizlerdere Ecevit Çorbası



Küre Ersizlerdere / KASTAMONU

Ecevit Çorbası

Malzemeler
• 1 su bardağı haşlanmış pirinç
• 1 yemek kaşığı tereyağı ...
• 1 yemek kaşığı margarin
• 5 su bardağı su 
• 1 çay bardağı et suyu 
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• Yeterince tuz


Terbiyesi için: 
• 4 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı yoğurt 
• 2 yumurta

Sosu için 
• 1 yemek kaşığı tereyağı 
• 2 tatlı kaşığı pul biber 

Yapılışı 
1) Margarin ve tereyağı tencereye koyulur ve eritilir. 
2) Eriyen yağın üzerine kuru nane ve tuz eklenir, suyu da ilave edilip kaynamaya bırakılır. 
3) Başka bir kapta dört yemek kaşığı un, yoğurt, yumurta, güzelce karıştırılır, çorbanın terbiyesi hazırlanır. 
4) Terbiyenin kesilmemesi için kaynayan sudan biraz alınır ve terbiye ılıtılır, ılıtılan terbiye kaynayan suyun içine karıştırılarak ilave edilir. 
5) Tekrar kaynayınca haşlanmış pirinç eklenir.
6) Bir tavada bir yemek kaşığı yağ eritilir, içine pul biber eklenerek sosu hazırlanır. 
7) Bir servis tabağına alınan çorbanın üzerine sosu eklenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder