Sayfalar

26 Şubat 2014 Çarşamba

HAVUÇ RÜYASI - FATOŞCA TADLAR

HAVUÇ RÜYASI
Malzemeler:
1 kg. havuç,
5 su bardağı su,
1,5 pkt petibör bisküvi,
2 su bardağı şeker,
4 çorba kaşığı tepeleme nişasta,
1 su bardağı su,
1 limon kabuğu rendesi,
1 limon suyu,
2 pkt vanilya,

Üzeri için: Hindistan cevizi, ceviz


Yapılışı:
Öncelikle havuçları soyup iri iri doğrayalım. Bir tencereye alıp, üzerine 5 su bardağı su ekleyip havuçlar haşlanıncaya kadar pişirelim. İyice yumuşayan havuçları tenceredeki suyuyla birlikte blendırdan geçirelim püre yapalım. 1 su bardağı suyun içine nişastayı çözdürelim ve tencereye ekleyelim. Şekeri, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve vanilyayı ekleyip kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca (muhallebi kıvamına gelince) ocaktan alalım.
Ben kare borcam kullandım. Kullanacağınız kabımızı sudan geçirelim. Bir sıra bisküvi dizelim. Sıcak olan muhallebiden ince bir tabaka bisküvilerin üzerine yayalım. Yine bir sıra bisküvi ve üzerine muhallebiden yayalım. 4 kat bisküvi dizelim ve üzerine muhallebiyi yayalım. Ben biraz soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi serpiştirdim. Siz isterseniz krem şanti hazırlayıp sürebilirsiniz tatlınızın üzerine. Antep fıstığı ve ceviz ile de süsleyebilirsiniz.
Tatlımızı buzdolabında 1 gece bekletelim. Vaktiniz yoksa 5-6 saatte kalabilir.
Dilimleyerek servis yapalım. 
Afiyet olsun...

TEŞEKKÜRLER FATOŞCA TADLAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder