Hamurunun malzemesi:
- 4 Bardak taş değirmende öğütülmüş tam buğday unu
- 2 Su bardağı ılık su
- 1 Tatlı kaşığı kaya tuzu
İçinin Malzemesi
- 1/2 kg kıyma,
- 2 Adet kuru soğan,
- 3 Adet domates,
- 1/2 Demet maydanoz,
- 5 adet sivri biber,
- 2 Tatlı kaşığı biber salçası,
- 1 Tatlı kaşığı karabiber,
- 1 Tatlı kaşığı kaya tuzu.
Yapılışı
Hamurun hazırlanması:
Bir kabın içine un konup, üzerine azar azar ılık su ilave edilerek hamur hale getirilene kadar yoğurulur ve tuzu eklenerek bir süre daha yoğurulduktan sonra iri bir ceviz büyüklüğünde top hale getirilir sonra un serpilerek oklava yardımıyla incecik açılır.
İçinin hazırlanması:
Tüm iç malzemeleri bir cam kasenin içinde homojen hale gelecek şekilde karıştırılır.
Lahmacunun hazırlanması:
Açılan ince hamurun içine iç malzeme bol miktarda dağıtılarak lahmacunlar hazırlanır ve altı zeytinyağı veya tereyağı ile yağlanmış tepsiye konur. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Fırın ısındıkça bu süre daha da kısalıyor.
Arzu ederseniz kıyma yerine rendelenmiş eski kaşar peyniri koyabilir ve piştikten sonra üzerine yumurta da koyup kısa bir süre fırında tutup servis yapabilirsiniz.
TEŞEKKÜRLER PROF. DR. CANAN KARATAY
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder