Sayfalar

15 Nisan 2014 Salı

LAHMACUN POĞAÇASI


LAHMACUN POĞAÇASI




Malzemeler
  • Bir su bardağı süt
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir adet yumurta
  • Bir tatlı kaşığı maya
  • Bir yemek kaşığı şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Dört buçuk su bardağı un
Kıymalı Harç İçin
  • Üçyüz gr kıyma
  • Bir tane soğan
  • İki tane yeşil biber
  • Bir adet domates
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz

  • Hamur malzemelerini bir kapt karıştırın ve hamuru hazırlayın üzerini poşetle kapatın mayalanmaya bırakın
  • Hamur mayalanınca hamuru rulo haline getirin 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırın
  • Dilimleri yağladığınız tepsiye dizin
  • Parmaklarınızla hamurun ortasına bastırın çukurlaştırın
  • Kıymalı iç malzemesinden koyun elinizle tekrardan bastırın
  • Onbeş dakika bekletin
  • İkiyüz derecelik fırında pişirin
  • Servis yapın
  • Afiyet olsun

TEŞEKKÜRLER
 www.kolayevyemekleri.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder