Sayfalar

9 Temmuz 2014 Çarşamba

KABAK KAYGANASI




KABAK KAYGANASI

Malzemeler 
2 kabak
2 su bardağı süt 
3 yumurta 
100 gr beyaz peynir 
4-5 dal maydanoz 
5 dal dereotu 
2.5 su bardağı un 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 paket kabartma tozu 
1 çay kaşığı zerdeçal 
Tuz Karabiber


Hazırlanışı: 
Kabakları yıkayıp kurulayın ve rendenin iri tarafıyla rendeleyip büyük bir kaseye alın. 
Ufalanmış peyniri ekleyip karıştırın. Yumurtaları ve baharatları ekleyin. 
Süt, zeytinyağı, un ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. 
Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az zeytinyağı ekleyip ısıtın. 
Küçük bir kepçe dolusu kaygana harcını tavaya döküp çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde yayın. 
Orta ateşte pişirin. Ilık olarak servis yapın. 

https://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/kabak-kayganasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder