Sayfalar

9 Temmuz 2014 Çarşamba

BALLI KAYISI HOŞAFI






BALLI KAYISI HOŞAFI
Malzemeler

250 gr kuru kayısı
3 adet karanfil
10 su bardağı su
½ bardak   bal 
½ bardak toz şeker
3-5 damla limon suyu

Tarif
Kayısıları yumuşamaları için bir gece önceden (en az 12 saat) soğuk suda bekletin. Yumuşadıktan sonra iyice yıkayın. Tencereye alın ve sertliği gidene kadar haşlayın. İyice yumuşadıktan sonra içine şeker,   bal ve karanfili ekleyin ve limon suyunu sıkın. 5-6 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyunca servis yapın.

http://www.yemekvetatlitarifleri.com/Tarif/Balli-kayisi-hosafi-tarifi/5201703092972

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder