Sayfalar

5 Aralık 2014 Cuma

AŞURE PASTASI



AŞURE PASTASI

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı kuru kayısı (doğranmış)
1/2 su bardağı ceviz içi 
2 adet elma rendesi (ince tarafla)
2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 paket kabartma tozu



Bütün malzemeler karıştırılır ve yağlanmış tepside 170 derece fırında pişirilir. Soğuduktan sonra 1 çay bardağı su ve 1 çay bardağı toz şeker soğuk olarak karıştırılır ve kekin üstüne dökülür.



Kreması için :

1 litre süt
6-7 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba  kaşığı nişasta
1 paket kremşanti

Kremşanti hariç malzemeler karıştırılıp pişirilir. Ilınınca kremşanti ilave edilerek karıştırılır ve kekin üzerine dökülür.




Önemli not : Ölçüler kare borcam içindir. Benim gibi daha büyük borcama yapmak isterseniz tarifteki malzemeleri bir buçuk kat olarak kullanın.                                                                                         

Bereketiniz bol, ağız tadınız hep yerinde olsun.


Kaynak : http://nowacraft.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder