Sayfalar

3 Aralık 2014 Çarşamba

TEPİK TURŞUSU - Bir-iki avuç biberi turşu olarak değerlendirmenin herhalde en pratik yöntemi

Kaynak: nowacraft.blogspot.com

TEPİK TURŞUSU

Bir-iki avuç biberi turşu olarak değerlendirmenin herhalde en pratik yöntemi ; 

Biberleri yıkadım, saplarını kısalttım,       
bir-iki yerinden deldim ve yarım litrelik 
pet şişelere doldurdumDolması da 
şart değil, ne kadar varsa. Aralarına 
birkaç diş sarımsak kattım. Her şişeye
1 tatlı kaşığı kaya tuzu, 1 çay bardağı 
sirke, 1 çorba kaşığı sıvı yağ koydum
ve sıkıca kapağını kapattım. Bu konan 
sıvılar şişeyi tepesine kadar doldurmuyor ama bu turşunun özelliği tam da burada. Mutfağın bir kenarına yere yatırarak koydum. Gelip geçtikçe ayağımla tepip şişenin dönmesini sağladımTeptikçe şişedeki az sıvı bütün biberlere etki etti ve kısa zamanda sarardılar yani turşu oldular.

Misafir gelince, kısır veya mercimek 
köftesinin yanında iyi gider.








Kaynak: nowacraft.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder