Sayfalar

2 Ekim 2017 Pazartesi

TAM BUĞDAY EKMEĞİ

TAM BUĞDAY EKMEĞİ


Malzemeler:

3 su bardağı tam buğday unu,
1 tatlı şakığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 pkt instant maya,
1 su bardağı + 2 parmak kadar daha ılık su  

Yapılışı:

Genişçe bir kabın içine un, şeker, tuz, maya ve ılık suyu ekleyip 
yavaş yavaş yoğuralım. 
Homojen ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
Kabın üzerine kapak kapatıp yaklaşık 20 dk kadar bekletelim. 
Dinlenen hamuru elimizi unlayarak alıp somun şeklini vererek un 
serptiğimiz tepsimize yerleştirelim. 
Bu aşamada isterseniz 2'ye bölebilirsiniz hamurunuzu. 
Üstünü bıçakla kesik atalım. 
Önceden 180 'C ye ayarladığımız fırında yaklaşık 35-40 dk kadar 
kontrollü pişirelim. 
Pişen ekmeklerimizi fırından çıktıktan hemen sonra üzerini temiz 
bir mutfak örtüsü ile örtelim.

Afiyet Olsun...
http://fatoscatadlar.blogspot.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder