Malzemeler1 kilo kapya biber 15-20 diş sarımsak 100 gram acı cin biber ( acı seviyorsanız miktarını arttırabilirsiniz ) 1,5-2 yemek kaşığı kaya tuzu 1 su bardağı üzüm sirkesi 1 su bardak zeytinyağı 1 yemek kaşık toz şeker 1 çay kaşığı karabiber 1 demet maydanoz
Acılı sos yapımı için Domatesleri ve ayıklanmış kırmızı biberleri robotta çekin. Tuzunu da ekleyerek büyük bir tencere içerisinde ocağa alın. Kapağı açık bir şekilde fazla suyunu çekene kadar 1-1,5 saat kaynatın.
Minik minik doğradığınız acı cin biberleri, sarımsakları, karabiberi, şekeri, yağı ve sirkeyi de ekleyerek yarım saat kadar daha kaynatın. Son olarak ince kıydığınız maydanozları da ekleyip ocağın altını kapatın. 7-8 saat bekledikten sonra düzeltip serin bir yere kaldırabilirsiniz. Öbür seneye kadar kalabilir bulunduğu yer serin olursa. Açıldıktan sonra ise buzdolabında saklayın. Kahvaltılık sos hazır, Afiyet olsun
Kaynak: https://tariflimutfak.blogspot.com |
Sayfalar
▼
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder