Malzemeleri 5 kg domates 200 -250 gr acı veya tatlı biberYarım cay bardak sıvı yağ Damak tadınıza göre tuz İstediğiniz boy kavanoz Hiç kullanılmamış kavanoz kapağı Konserve Menemen Tarifi Yapılışı: Domatesler dilerseniz tarla, dilerseniz de yumurta domates veya yarı yarıya da kullanabilirsiniz. Tüm domatesler, bir müddet sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur. Doğranır, biberlerde ayıklanarak doğranır. Bir büyük tencere içerisinde yağla birlikte biberler hafif çevrilir. Doğranmış domatesler eklenir, karıştırılır. Kaynamaya başlayınca tuz eklenir. Bir müddet daha kaynatılır. Sıcak sıcak 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur. Hiç kullanılmamış kapaklarla kapatılarak ters çevrilir . Tüm kavanozlar ters çevrilerek hazırlanır. Bir gece bekletilir. Kapakları kontrol edilir. Şişme veya bombeleşen kapaklı kavanozlar olursa tekrar bir kaynar getirilerek yeni kapaklarla değiştirilir. Serin bir yerde muhafaza edilir. Kışlık menemenler hazır, afiyet olsun.
Kaynak: https://tariflimutfak.blogspot.com/
|
Sayfalar
▼
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder