Sayfalar

19 Haziran 2019 Çarşamba

Türkmen Mantısı


Buharda Türkmen Mantısı



3 numaralı ablam yani Nesrin ablam nam-ı diğer Mutfak Gülü ile Türkmen Mantısı yaptık.
Hayat paylaşınca güzel dedim ve hemen yapım aşamamızı resimledim.
Şimdi sıra paylaşıma geldi.



Kıyma ve soğan klasik iç hazırlanır. 
Un,su, tuzla kulak memesi kıvamında hamur yapılır.


Sonrada hamur açmaya başlanır.


Yuvarlak şekil için çaydanlık kapağı ya da kase kullanabilirsiniz.


Kapatma şekli bir sağdan bir soldan 😜





Gelelim pişirme kısmına...

Türkmen mantısını özel buhar tenceresinde pişiriyoruz.

Ablam bir dönem Türkmenistan' da yaşadığı için 
oradan alıp gelmişti.

Nette araştırdım hemen aşağıya bu tencereden almak isteyenler için link bırakacağım.



Buhar tenceremizin ayaklı 4 tepsisi var.
Bu tepsileri önce bir güzel yağlıyoruz ki 
Türkmen mantılarımız yapışmasın.



Türkmen mantılarımızı önceden 
her katınını yağladığımız tencereye diziyoruz.


Her kata 12 adet Türkmen mantısı yerleştirdik



Alt kata suyumuzu doldurduk, 
üst katlara da mantılarımızı dizdik.
İş pişirmeye geldi.



Ablamın ocağı indüksiyon ocak olduğu ve tencere de alüminyum olduğu için 
eski sistem küçük tüp üstüne koyduk.  


Sıra geldi buharda10-15 dk içinde pişen 
Türkmen mantılarımızı
servise hazırlamaya...


İsteyene yağlı yoğurtlu Türkmen mantısı


İsteyene yağlı Türkmen mantısı


İsteyen nanede atabilir. Damak tadımıza kalmış....


Buharlı Mantı Tenceresi almak , bakmak yada incelemek isteyenler için link




4 yorum:

  1. Elinize sağlık emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. nasılda atlamısım bu postu acaba konu mantı oldugu icinmi kacırdımkiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen ama bu türkmen mantısı küre mantısı değil...mantıları karıştırmayalım 😜

      Sil