Sayfalar

7 Eylül 2019 Cumartesi

Etli Hamur

Etli Hamur Tarifi
Ümran
16
kişinin defterinde

Etli Hamur Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo et
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Alabildiğine un
  • Alabildiğine su


Etli Hamur Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar. Bu tarifimizde sizlerle kayınvalidemin nefis hamur tarifini paylaşacağım.
  1. İlk olarak etleri ince ve küçük parçalar halinde doğruyoruz ve yoğurma kabına koyuyoruz.
  2. Sonrasında kabımıza ince ince doğradığımız maydanozlarımızı ekliyoruz.
  3. Tuz ve pul biberimizi de ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Sonrasında unumuzu ve suyumuzu ekleyip yoğuruyoruz.
  5. Un ve su miktarını hamurun kıvamına göre ayarlıyoruz.
  6. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurumuzdan bir miktar alıp rulo haline getiriyoruz ve parçalara ayırıyoruz. Ayırdığımız parçaları elimizle bir miktar açıp kızgın yağda kızartıyoruz. deneyen herkese şimdiden afiyet olsun:)
  7. Kaynak : https://www.nefisyemektarifleri.com/etli-hamur/
Etli Hamur
Etli Hamur
Etli Hamur
Etli Hamur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder