Rotayı ben çizdikten sonra, kimsenin kaptanlığı işe yaramaz!
Sayfalar
▼
27 Eylül 2019 Cuma
Tadının Adıyla Alakası Olmayan Enfes Kuskusun Akıllara Zarar 13 Tarifi
Kuskus, sofraların vazgeçilmez bir elementi olmasa da bir kere yapıldığında "ya biz neden hiç daha çok kuskus yemiyoruz?" dedirten bir yemektir, bu konuda hem fikiriz.
E hal böyle olunca biz de dedik ki bu kuskusa neden hak ettiği değeri vermiyoruz?
1. Her zaman arpa şehriyeden, pirinçten sıkılanlar için Kuskus Çorbası!
2. Bir başka çorba tarifi ile devam edelim: Yoğurtlu Kuskus Çorbası
Yoğurtlu Kuskus Çorbası Tarifi:
1 SB kuskus
2 SB yoğurt
1 yumurta
1 YK un
Su
Tuz
Üzeri için:
1 YK tereyağı
1/2 TK kırmızı toz biber
1 TK kuru nane
Kuskusu suda haşlayalım. Yoğurda su ekleyip koyu bir ayran yapalım içine bir yumurta ve un katıp karıştıralım. Pişen kuskusa yavaş yavaş ilave edip kaynayıncaya kadar karıştıralım. 10 dakika daha kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip ocağın altını kapatalım. Tereyağını eritip kızdıralım içine toz biber ve nane katalım pişen çorbanın üzerine döküp karıştıralım.
3. Gelelim ara yemeklere: karşınızda Mercimekli Kuskus Salatası
Mercimekli Kuskus Salatası Tarifi:
1 paket kuskus
2 SB yeşil mercimek
1 SB kornişon turşu
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 tutam maydanoz
1/2 SB mısır
Kırmızı lahana
Limon
Tuz
Mercimek ve kuskus ayrı ayrı haşlanır ve soğutulur. Geniş bir kaba alıp, üzerine közlenmiş kırmızı biber, maydanoz, kornişon turşu, kırmızı lahana, konserve mısır ekleyip karıştırın. Son olarak tuzunu, zeytinyağını, limon suyunu da ekleyip servis edin.
4. Harika limon kokusuyla, içinde bol malzemesiyle Bahar Kuskus Salatası
Bahar Kuskus Salatası Tarifi:
1/2 paket kuskus
3-4 tane kornişon turşu
1 adet havuç
2 dal taze soğan
1/2 SB bardağı mısır
Bir tutam dereotu
Bir tutam maydanoz
1 limon ve limonun rendesi
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
Kuskus tuzlu suda haşlanıp suyu süzülür, soğuyunca üzerine mısır, rendelenmiş havuç, doğranmış kornişon, maydanoz, dereotu ve limon kabuğu eklenir. Servis yapılacağı zaman limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ile tatlandırılarak servis edilir.
5. Hafif ve doyurucu çözümlere birebir: Ton Balıklı Kuskus Salatası
Ton Balıklı Kuskus Salatası Tarifi:
1/2 SB kuskus
1 YK margarin
160 gr konserve ton balığı
7-8 dal dereotu
2 dal ince taze soğan
5 YK mayonez
2 adet yumurta
Kuskusu bol suda ve margarin ile haşlayın, süzün ve soğutun. Yumurtalarınızı katı haşlayıp, minik doğrayın. Derince bir kaseye mayonez, ince kıyılmış taze soğan ve dereotunu alın. Yağı süzülmüş ton balıklarını ekleyin, çatalla ayırın. Malzemelerinize yumurta ve kuskuslarınızı ekleyin, tuzunu ayarlayın. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp servis edin.
6. Vejeteryanlar için de alternatif kuskus seçenekleri var: Pancarlı Kuskus Salatası
Pancarlı Kuskus Salatası Tarifi:
2 adet kırmızı pancar
2 SB kuskus
1 orta boy havuç
5 adet salatalık turşusu
Maydanoz
Dereotu
Roka
4 YK zeytinyağı
2 YK sirke
1 tutam tuz
500 ml su, haşlamak için
Pancarları soyup boyuna iki parçaya bölün. 5 su bardağı suya bir miktar tuz ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Havucu soyup ayrı bir tencerede yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika haşlayın. Kuskuslar istediğiniz kıvamda pişince süzüp soğuk sudan geçirin ve derin bir kaseye alın. İçine zeytinyağı, tuz ve sirkeyi ekleyerek karıştırın. 1 pancarı kenara ayırıp kalan tüm malzemeyi ince ince kıyın ve kuskuslara ekleyerek karıştırıp servis edin.
7. Börülceyle kuskus denememizin vakti gelmiş de geçiyordu!
Börülceli Kuskus Salatası Tarifi:
2 SB kuru börülce
1 SB haşlanmış kuskus
1 SB haşlanmış mısır
3 adet kornişon turşusu
½ demet dereotu
10 yaprak nane
3 adet közlenmiş kırmızı biber
Tuz
½ limon suyu
3 tatlı kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
Börülceleri yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün. Haşlanmış kuskusu ve börülceleri birbirine karıştırın. Derin bir kaba alıp içine mısır, minik doğranmış turşu, kıyılmış dereotu ve taze nane, küçük doğranmış közlenmiş kırmızı biber, tuz, zeytinyağ limon suyu ve nar ekşisi ekleyip harmanlayın.
8. Gelelim mis gibi tereyağlı ve tel şehriyeli kuskus tarifine...
Tel Şehriyeli Kuskus Tarifi:
1,5 SB kuskus
1/2 SB şehriye
1 YK tereyağı
3 bardak su
1 YK zeytinyağı
Tuz
Tencerede şehriyemizi yağlar ile kavuralım, üzerine kuskuslarımızı ekleyip kavurmaya devam edelim. Bir süre sonra kaynamış suyu ilave edip tuzu ekleyelim. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip servis edelim.
Kuskus pilavını hazırlamak için, öncelikle domatesler yıkanıp, rendelenir. Pilav tenceresine tereyağı ile sıvı yağ koyulup, ocağın üzerine alınır. Tereyağını kızdırmadan içerisine kuskus ilave edilip, karıştırarak biraz kavrulur. Daha sonra içerisine çeri domatesleri karıştırarak kavurmaya devam edilir. Salça ve domates rendesi eklenip,
biraz daha kavrulur. Son olarak üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edilip, tuzu ayarlanır ve harlı ateşte kaynamaya bırakılır. Domatesli kuskus pilavı kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağı kapatılır ve ocağın altı kısılır. Kuskus pilavı kısık ateşte, suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Hazırlanan domatesli kuskus pilavı, demlenmesi için 5-10 dakika dinlendirilir. Demlenen pilav daha sonra, sıcak olarak servis edilir.
10. Kuskuslu börek desek bize ne kadar inanırsınız?
Kuskuslu Börek Tarifi:
8 adet yufka
1/2 paket kuskus
Birer demet maydanoz ve dereotu
2 adet taze soğan
250 gr. beyaz peynir
1/2 SB sıvıyağ
1/2 SB su
Tuz
Karabiber
Kuskusu bol kaynar suda haşlayıp süzün. Ilınınca içine ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve soğanı, ezilmiş peynir, tuz karabiberi ekleyip karıştırın. Kuskus pişerken, sıvıyağ ile suyu iyice çırpın. Bir yufkaya bu karışımdan sürün. Üzerine bir yufka daha koyup, ikisini birlikte 8 adet kare oluşturacak şekilde kesin. Kuskuslu malzemeyi karelerin üzerlerine koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bohça veya istediğiniz şekilde katlayıp, tepsiye dizin. Üzerine kalan sulu sıvıyağı gezdirin. 200 derece fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
11. Kuskuslu domates dolması, diğer tüm dolmaları solda sıfırlıyor!
Kuskuslu Domates Dolması Tarifi:
3 YK tereyağı
6 adet domates
1/2 TK tuz
1/2 TK karabiber
2 SB kuskus
1 SB rendelenmiş kaşar peyniri
3 diş ezilmiş sarımsak
2 dal taze soğan
2 YK doğranmış maydanoz
Öncelikle domateslerimizi üstten kapak açar gibi kesip içlerini tatlı kaşığı ile boşaltarak kenara alıyoruz. Tuz ve karabiberi bir fincanda karıştırıp domateslerimizin iç yüzeyine parmağımızla sürüyoruz. Diğer tarafta tuzlu suyun içinde kuskuslarımızı yumuşayana kadar haşlıyoruz. Kuskuslarımızın suyunu süzüp sıcakken içine tereyağımızı ekleyip karıştırıyoruz. Sonra sırasıyla kaşar peynirimizi, sarımsak, taze soğan ve maydanozlarımızı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı domateslerin içine doldurup kapaklarını üzerine kapatarak 200 derece fırında 10 dk pişiriyoruz. Domates dolmalarımız piştikten sonra sıcak servis yapıyoruz.
12. Kayısı ve kuskusla doldurulmuş tavuk yapmanız için bir milyon neden bulabiliriz!
Kayısı ve Kuskusla Doldurulmuş Tavuk Tarifi:
6 adet tavuk göğsü fileto
İçi için:
1 SB kuskus
50 gr kavrulmuş badem
4 adet kayısı
1/2 demet maydanoz
2 YK doğranmış taze nane
1 diş sarımsak, ezilmiş
2 YK taze sıkılmış portakal suyu
1/2 TK tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 YK margarin
3 YK dolmalık fıstık
1 demet roka yaprağı
Kuskusu paketin üstünde yazan şekilde hazırlayın ve soğumaya bırakın. Fırını önceden ısıtın. Bu sırada iç malzemenin tümünü karıştırın. Tavuk göğsünü boylamasına keserek içini açın. Tamamen kesmeyin. İki streç film arasına koyup, yağlayın. Daha sonra et tokmağıyla, schnitzel inceliğine gelene kadar dövün. Büyük bir folyo alın ve tavukları birbirlerinin üstüne hafifçe çıkacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız iç malzemeyi kaşık yardımıyla tavukların üstüne dökün. Karışımı yaydıktan sonra, tavukları folyoyla beraber rulo yapın. Pişirme kağıdının üzerine yerleştirin ve fırına verin. Yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra folyoyu çıkartın, tavuğu kesin ve tercihe göre sıcak ya da soğuk olarak servis edin. Roka yaprağı ve kavrulmuş dolmalık fıstık ile servis yapabilirsiniz.
13. Kuskustan herşeyi yaptık, şimdi geldik tatlıya!
Güllü Kuskus Tariif:
1 SB kuskus
3 SB meyve suyu elma, portakal, kayısı, şeftali
3 YKı gül suyu
3 YK margarin
1/2 SB pudra şekeri
2 YK tarçın
1/2 SB badem
1/2 SB Antep fıstığı
1/2 SB fıstık
1/2 SB kuru üzüm
Üzerine:
1 su bardağı taze meyveler
Gül suyu ve meyve suyunu tencereye koyun ve kaynatın. sana yağı ayrı bir tavada erin, kuskusları kavurun. Kuskusu meyve suyuna ekleyin, suyunu çekince, baharatları ve kuruyemişleri ekleyin. Pudra şekeri serpip taze meyvelerle süsleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder