Sayfalar

29 Ekim 2020 Perşembe

Aslan Sütü Tatlısı

Aslan Sütü Tatlı

Aslan Sütü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


1 su bardağı tel şehriye
1-2 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı incecik çekilmiş fındık
Yarım su bardağı Hindistan cevizi ( isteğe bağlı )
Üzeri için tarçın, fındık



Aslan Sütü Tatlısı Nasıl Yapılır?


Şehriyeyi biraz yağda kavurup kenara alalım.
Bu arada tencereye sütü, unu, şekeri ve nişastayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Piştikten sonra vanilyayı ve kırılmış fındıkları ilave edelim. Şehriyeleri de koyup karıştıralım.
Kare borcamı suyla ıslatıp, fazla suyunu alalım. Tatlımızı boşaltalım. Islatmamızın nedeni kaptan tatlıyı kolayca çıkartabilmek. Dört  saat buzdolabında dinlenmeye alın. Sonra dilim yapıp üzerini  istediğiniz gibi süsleyerek tatlının servisini yapabiliriz. Afiyet olsun


Kaynak: Tariflimutfak Yemek Tarifleri 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder