Sayfalar

1 Kasım 2020 Pazar

Havuçlu Portakallı Kek

yoğurtsuz kek
Havuçlu Portakallı Kek
Süt ya da yoğurt koymadığımız için yumurta ve şekeri iyice çırpmak çok önemli. Köpük köpük olsun ki pişerken içi hamurlaşmasın.

Keki fırından almadan önce mutlaka bir bıçak ya da kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. 45 dakika sonunda pişmiş olacaktır ama çok nemli çıkarsa ısıyı düşürüm 10-15 dakika daha fırınlayabilirsiniz.
Portakalların kekin içine gömülmemesi için kıvamın yoğun olması ve portakal dilimlerinin ince olması önemli. 22-24 cm kek kalıbı kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 2 su bardağı havuç rendesi
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1-2 damla vanilya aroması
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Yapılışı:
  1. Yumurtaları ve toz şekeri kar gibi oluncaya kadar çırpın.
  2. Sıvı yağı ilave ederek çırpmaya devam edin.
  3. Unu, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesini ve tarçını ilave ederek karıştırın.
  4. Rendelediğiniz havuçları ve ceviz kırıklarını ilave ederek karıştırın.
  5. Kek kalıbını yağlayın ve kek karışımını kalıba boşaltın. İnce dilimlediğiniz portakalı kek karışımının üstüne dizin. 180 derece önceden ısıttığınız fırında 45 dakika pişirin.
  6. Oda sıcaklığına gelen keki kalıptan çıkartın. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder