Sayfalar

24 Kasım 2020 Salı

Bisküvili Muhallebi Rulosu Tarifi


Bisküvili muhallebi rulosu tarifi – Tarif bisküvili muhallebi sarması olarakta geçmekte. Çok hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi olan bu tatlıyı bol bol yapmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü; bir tabakla doyamıyor insan 😉

Tepside Bisküvili muhallebi rulosu malzemeleri

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 120 gr un (1 dolu su bardağı)
  • 100 gr tereyağı
  • 270 gr şeker (1,5 su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu bisküvi

Bisküvili muhallebi sarma tarifi

1Bisküvileri rondodan geçirip iyice ufalıyoruz. Ufaladığımız bisküvileri fırın tepsisine elimizle bastırarak yayıyoruz.
2Bir tencerede tereyağını eritelim ve ardından unu ilave edip kokusu çıkana kadar (rengi hafif dönmeye başlayana kadar) kavuralım.
3Kavrulan una soğuk sütü ilave edip, çırpıcıyla hızlıca karıştıralım. Sürekli karıştırarak kaynatalım. Kaynayınca şekeri ilave edip orta ateşte koyulaşana kadar pişirelim.
4Vanilyayı da ilave edip mikserle 5 dk çırpalım. Hazırladığımız muhallebi karışımını madde 1 de hazırladığımız bisküvilerin üzerine gezdirerek dökelim. Bu aşamada bisküvi katını bozmamaya dikkat ederek yüzeyini düzeltiyoruz.
5Hazırladığımız bisküvili muhallebi rulosu nu en az 4 – 5 saat kadar dinlendirelim. Dinlenen bisküvili muhallebi tatlısını 3 cm eninde şeritler keserek rulo yapıyoruz ve bu şekilde servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder