Sayfalar

26 Ekim 2020 Pazartesi

Parmesanlı Patates Yığınları Nasıl Yapılır



Parmesanlı Patates Yığınları Nasıl Yapılır


Parmesan Patates Yığınları Malzemeler

Yaklaşık 4-6 porsiyon yapar

  • 3 yemek kaşığı (45 gr) eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı (25g) Parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı (3 gr) sarımsak tozu
  • bir çay kaşığı kekik yaprağı
  • tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 8-10 altın patates (1,4 kg) ince dilimlenmiş (1/16 inç -1,6 mm kalınlığında)

Parmesanlı Patates Yığınları Youtube Videosu


Patates Yığınları Tarifi Nasıl Yapılır

1. Fırını önceden 375 ° F'ye (190C) ısıtın. 12 çörek fincanını tereyağlayın ve bir kenara koyun. Patatesleri tercihen mandolin kullanarak ince dilimler halinde kesin.

2. Patates dilimlerini geniş bir kaseye koyun. Eritilmiş tereyağı, parmesan peyniri, kekik, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin. Eşit olarak kaplamak için fırlatın.

3. Patates dilimlerini üst üste dizip hazırlanan çörek fincanlarına koyun. Biraz taze çekilmiş karabiber serpin.

4. 55 dakika ile 1 saat arasında kenarları ve tepeleri altın sarısı kahverengiye dönene ve orta kısımlar yumuşayana kadar pişirin.

5. Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirdikten sonra tavadan alıp parmesan peyniri ve kekikle süsleyin.

KAYNAK https://thewhoot.com/whoot-news/recipes/parmesan-potato-stacks-youtube

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder