Sayfalar

2 Ocak 2021 Cumartesi

Kış aylarının vazgeçilmezi: Tavada kestane yapmanın püf noktası

 


Birçok kişinin severek yediği kestane en güzel tavada pişirilerek yapılıyor. Evde kestane pişirmek isteyenler tavada kestane nasıl yapılır merak ediyor. En kolay yöntemlerle tavada kestane pişirme...



Tavada kestane nasıl yapılır? 

Kalın tabanlı bir tavanın içerisine çizilmiş kestaneleri alın. Her 250 gram için 1 çay bardağı kadar su koyun. Sularını çekip yavaş yavaş kavurun. Bu sırada yanmaması ve yapışmaması için belli aralıklarla karıştırmayı sürdürün. Ardından suyunu güzelce çekip, dış kabuğunun rengi değişene ve kabukları ayrılana kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra ocaktan alın. Birkaç dakika dinlendirdikten sonra tüketin. 

4 yorum:

  1. Dün almıştım ben de kestane. Eşime gönderiyorum bu pişirme şeklini. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bişi değil....Ben de isterim ama 😊

      Sil
    2. Dün akşam yedik, pek de güzel oldu. Dışarıda satılanlar gibi güzelce açılmıştı kestaneler. Teşekkürler.

      Buyurun gelin size de yeter...

      Sil
    3. Afiyet olsun. Yemiş kadar oldum. Eşinizin eline sağlık.

      Sil