Sayfalar

30 Ocak 2021 Cumartesi

Şekersiz glutensiz vegan incirli kek

Malzemeler

8 adet ikiye bölünmüş incir

60 g Hindistan cevizi yağı (başka bir yağ da kullanabilirsiniz)

200 ml şekersiz badem sütü (veya başka herhangi bir bitkisel süt)

1 limon suyu


1 limon kabuğu rendesi

8 yemek kaşığı akçaağaç şurubu

1/2 çay kaşığı vanilya özü

Bir tutam tuz

150 g öğütülmüş badem 

150 g glutensiz un

2 çay kaşığı kabartma tozu

1/4 çay kaşığı karbonat

Yapılışı
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. İncirleri pişirme kağıdı ile kaplı yağlanmış bir pişirme kalıbının tabanı boyunca aşağıya gelecek şekilde yerleştirin. Hindistan cevizi yağını büyük bir kaseye yerleştirin ve bir tencerede benmari usülü kaynatın (başka bir yağ kullanıyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz).Yağ eritildikten sonra sütü limon suyuyla, limon kabuğu rendesi, akçaağaç şurubu, vanilya, tuz ve öğütülmüş bademle birleştirin. Unu, kabartma tozunu ve karbonatı eleyin. Çok karıştırın, çok kuru görünüyorsa küçük bir miktar daha süt ekleyebilirsiniz. Karışımı fırın kabına aktarın, tüm incirlerin tamamen hamur ile kaplandığından emin olun. Fırında rengi dönene kadar yani yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra, bulunduğu kap ile birlikte soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca bir tepsiye veya pasta standında ters çevirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder