Mevsimler sonbahar-kış aylarını gösterdiğinde karnabaharlar kendini iyiden iyiye göstermeye başlar. Mevsimin en çok sevilen sebzesi pek faydalı olmasının yanında düşük kalorili oluşuyla da gönüllerde farklı bir yer tutar. Ancak seveni olduğu kadar sevmeyeni de boldur karnabaharın. Bu minnoş sebzeyi sevmenin en güzel yollarından biri onu fırında pişirmek.
KAÇ KİŞİLİK
3 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika
Fırında Sütlü Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boykarnabahar
- 1,5 su bardağısüt
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 tatlı kaşığıkarabiber
- 100 gramrendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
Fırında Sütlü Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Yıkanıp çiçeklerine ayrılmış karnabaharları tencerede 8-10 dakika hafif yumuşayana kadar pişirin.
Ardından yağlanmış bir fırın kabının içerisine aktarın. Zeytinyağı, süt, tuz ve karabiberi bir kabın içerisinde çırpın ve karnabaharların üzerine gezdirin.
Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında sütünü çekip, karnabaharlar yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.
Yumuşayınca çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpin ve birkaç dakika daha peynirler eriyene kadar fırınlayın. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
Fırında Sütlü Karnabahar Tarifinin Servis Önerisi
Üzerine cheddar peyniri serperek de servis edebilirsiniz.
KAYNAK: Yapımı Kolay 21 Pratik ve Farklı Yemek Tarifi - Yemek.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder