Enfes Sosuyla: Havuçlu Lahana Salatası Tarifi
Kışın en severek tükettiğimiz turşulardan birisi lahana turşusu. Fakat beklemeye gerek yok, şipşak 10 dakikada hazırlayabileceğiniz turşu tadında bir soslu havuçlu lahana salatası hazırlayacağız. Üstelik bir haftaya kadar rahatlıkla buzdolabında saklayabileceğiniz bir salata bu. Kışın en lezzetli salatalarından biri olmaya aday olacak bu lahana salatası.
Püf noktası tabii ki salatayı birleştirmeden önce lahanayı tuzla ovmak. Böylece hem lahana yumuşamış oluyor hem de çiğ yenildiği halde mideyi rahatsız etmiyor. Haydi gelin birlikte bu enfes soslu havuçlu lahana salatasını yapalım!
KAÇ KİŞİLİK
1 porsiyon
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
0 dakika
Havuçlu Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1/4 adetlahana(250 g)
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 kaseayıklanmış dereotu
- 1 adethavuç(büyük boy)
- 1 tatlı kaşığıhardal
- 2 tatlı kaşığımayonez
- 3 yemek kaşığıyoğurt
- 1 yemek kaşığısirke
- 1/4 dilimlimon
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
Havuçlu Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Lahanayı ince ince kıyıp yıkayın ve kurulayın. Tuzu üzerine serpip elinizde sıkıştırarak 1-2 dakika yoğurun. 10 dakika kadar bu şekilde suyunu salması için bırakın. Ardından suyunu süzün ve kalan suyu çıkarmak için elinizle sıkıp geniş bir kaseye alın.
Havucu rendeleyip, dereotunu da ayıklayarak lahanaların üzerine ekleyin.
Mayonez, hardal, yoğurt, sirke, limonun suyu ve zeytinyağını ekleyin.
Güzelce karıştırın. Dilerseniz farklı yeşillik ve baharatlarla çeşnilendirin.
Hemen servis edebilir veya hava almayan bir kapta bir haftaya kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder