Sayfalar

17 Şubat 2021 Çarşamba

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması

 

Malzemeler:

  • 16-17 adet dolmalık biber (büyüklüğüne göre değişir)
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet iri boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • 2 çay kaşığı toz nane
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım demet maydanoz
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • zeytinyağı
  • tuz

Yapılışı:

  1. Dolmalık biberleri yıkayın, biberi zedelemeden biber saplarını çıkartın ve çekirdeklerini temizleyin.
  2. Soğanları ince ince yemeklik doğrayın, domateslerin kabuklarını kalınca soyun (kabukları kenara ayırın) içini yemeklik doğrayın.
  3. Soğanları ve fıstıkları pembeleşene kadar zeytinyağında kavurun, üzerine pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin.
  4. Domates içlerini, suda beklettiğiniz kuş üzümlerini ve tuzunu ekleyerek kavurun.
  5. Harca şekeri, 2 su bardağından biraz fazla sıcak su ekleyerek suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirin.
  6. Pişen harcı ocaktan alın, hafif ılınan harca kıydığınız maydanozu ilave edin ve çok sıkıştırmadan biberlerin içine doldurun.
  7. Üzerini ayırdığınız domates kabuklarıyla  kapatın.
  8. Dolmaları fırına girebilen bir tencereye ya da kapaklı borcam içine dizin. Sosu için gerekli tüm malzemeyi karıştırıp üstüne dökün.
  9. 200 derece 40 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Kapağını açın ve fırının ızgarasını da açarak dolmalar kızarıncaya kadar 10-15 dakika daha pişirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder