Sayfalar

14 Şubat 2021 Pazar

Karamelli Mısır Patlağı

 

MALZEMELER:

Toz Şeker(1 Dolu Su Bardağı)

Sıvı Yağ(2 Yemek Kaşığı)

Su(1 Su Bardağı)

Cin Mısır(50 Gram)



ADIM 1

Mısırları patlatacağımız tencereye yağı dökelim ve birkaç tane mısır tanesini tencereye atalım.

 

ADIM 2

Mısırlar patlayınca tüm mısırları ekleme vakti gelmiş demektir. Mısırların tamamını tencereye ekleyip kapağını hemen kapatalım ve arada bir tencereyi sallayarak mısırları patlatalım. O sırada ayrı bir tencereye toz şeker ve suyu koyalım.

 

ADIM 3 

Orta ateşte toz şeker köpürünceye kadar pişirip karameli hazırlayalım.

 

ADIM 4

Mısırlar pişince karamelimiz de hazır olduğunda karameli mısırların üzerine döküp karıştıralım ve servis edelim.


KAYNAK: Karamelli Mısır Patlağı Tarifi | Bizim Tarifler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder