Sonbahar ve kış aylarında içinizi ısıtacak, leziz bir tarif: Kremalı karnabahar çorbası.
Malzemeler:
2 baş karnabahar (parçalara ayrılmış)
3 diş sarımsak (doğranmış)
2 taze soğan (doğranmış)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 bardak su (isteğe göre 3 bardak tavuk suyu + 1 bardak su)
1 defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
2 bardak krema
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Geniş bir kapta karnabahar parçaları, zeytinyağı, sarımsak ve taze soğanları karıştırın. Yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yayın.
Önceden ısıtılmış fırında kavrulana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
Bir tencereye fırından çıkan karışımı, suyu, defne yaprağını, kekiği ekleyerek orta ateşte 30 dakika boyunca kaynatın. Ateşten alın ve defne yaprağını tencereden çıkarın.
Tencerenin içinde el blender’ıyla ya da blender kabında karışımı püre haline getirin. Tencerede püreyi krema, tuz ve karabiber ile karıştırın.
Servis yapmadan önce ısıtın ancak kaynatmayın.
Afiyet olsun!
KAYNAK: Sonbahar tarifleri: Kremalı karnabahar çorbası – Yeşilist | Herkes için yeşil (yesilist.com)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder