Sayfalar

12 Şubat 2021 Cuma

Rocher Tarifi

Rocher

Rocher | Fotoğraf: themerrymakersisters

Rocher Tarifi

Rochers Fransızca’da kayalar anlamına gelir. Bu tarif, düzgün olmayan ve engebeli görüntüsü sebebiyle literatürde bu isimle anılır.

Malzemeler:

  • 280 gr file badem
  • 60 gr pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı su
  • 500 gr bitter kuvertür çikolata

Hazırlanışı:

  1. Fırını 150 derece’ye ayarlayın.
  2. File bademleri pudra şekeri ve su ile karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.
  3. Bademler kızarana kadar 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  4. Temperlenmiş bitter kuvertür çikolata ile bademleri karıştırın.
  5. Yağlı kağıt üzerine kaşık ile parçalar dökün.
  6. Oda ısısında soğuduktan sonra yağlı kağıttan ayırarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder