Sayfalar

5 Mart 2021 Cuma

Baklavanın hafiflemiş hâli sütlava tarifi

 


© Aksam Hem sütü seven hem de baklavadan vazgeçemeyenler için sütlava tarifi . Sütlavanın baklavadan farkı ise şerbetinin sütle olmasıdır. Eğer yufkaları hazır alırsanız sadece yarım saatte sütlava yapabilirsiniz. İşte sütlava tarifi ve malzemeleri...

Sütlava hem sütlü hem de şerbetli tatlılar arasında yer alıyor, çünkü şerbeti sütten hazırlanıyor. Normal baklava yufkasıyla yapılan ve ağızda yumuşacık dağılan bu tatlı tarif defterinize mutlaka yazmak isteyeceksiniz. Sadece yarım saatinizi ayırarak sütlavayı deneyebilirsiniz. İşte sütlava tarifi ve malzemeleri...



SÜTLAVA TATLISI TARİFİ MALZEMELER

24 adet baklavalık yufka

1 paket margarin

1 çay bardağı sıvıyağı

İçine 1,5 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için:

5 su bardağı süt

2,5 su bardağı toz şeker



SÜTLAVA TATLISI TARİFİ

Her tatlıda olduğu gibi sütlava tatlısında da önce şerbeti hazırlayın. Tencereye süt ve şekeri alın. Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynatın. 5 dakika kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Tavada margarini eritin, içerisine sıvıyağı da ekleyin ve karıştırın.

Fırın tepsisini yağlayın. Üzerine üç yufkada bir yağlayarak 12 yaprak yufkayı tepsiye yerleştirin.

Üzerine çekilmiş cevizden serpin. Daha sonra üç kat yufka serine ve üzerini yağlayın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Biz 24 adetten tarifi hazırladık siz kendi isteğinize göre artırabilirsiniz.

Yufkalar bittiğinde baklava büyüklüğünde kare kare dilimleyin. Üzerine kalan yağı gezdirin.

Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üstünün kızarmasına müsaade etmeden ara ara çevirerek pişirin.

Ilık hale gelen tatlının üzerine soğumuş sütlü şerbeti gezdirin.

Tatlı çektikten sonra sütlavayı Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.


© Akşam tarafından sağlanmıştır
KAYNAK: Baklavanın hafiflemiş hâli sütlava tarifi (msn.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder