Kaiserschmarrn, bir çeşit Alman lokması.
Malzemeler:
- 200 gr un
- 5 yumurta
- 1 paket vanilya
- 400 ml süt
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- Bir tutam tarçın
- Bir miktar tereyağı
- 60 gr kuru üzüm
- 2-3 çorba kaşığı toz şeker
- Tuz
Yapılışı:
Öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıyoruz. Hamur için bir kaba yumurta sarısı, vanilya, un, süt, tuz, portakal kabuğu ve tarçın koyup karıştırıyoruz ardından 15 dakika dinlendiriyoruz. Diğer yanda yumurta aklarını bir tel çırpıcı yardımıyla köpük halini alıncaya kadar çırpıyoruz. Çırpma işleminin ardından yumurta aklarını da hamura ekliyoruz. Bir tavada bir miktar tereyağını eritiyoruz. Ardından hamuru porsiyonlar halinde tavada pişiriyoruz. Alt ve üst kısmını çevirerek pişirip bir çatal yardımıyla parçalara ayırıyoruz ve kuru üzümü ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Pişirme işlemi tamamlandığında hamurları soğumamaları için önceden ısıtılmış fırında bekletiyoruz. Daha sonra hamurları pişirdiğimiz tavada şekeri hafifçe kavuruyoruz. Hamurları da tavaya ekleyip şekerle kısa bir süre daha pişiriyoruz. Ardından tatlıyı servis tabaklarına alıp ince tel süzgeç yardımıyla üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder