Sayfalar

6 Mart 2021 Cumartesi

Panino Alla Parmigiana - İtalyan Lezzetli Tarifi

 Panino Alla Parmigiana - an Italian Delicious Recipe

Parmigiana di Melanzane ("patlıcan parmesan" anlamına gelir) İtalyan mutfağına özgü muhteşem, eşsiz ve şaşırtıcı bir yemektir.

Domates, mozzarella peyniri, parmesan peyniri ve fesleğenile bir tavada katmanlar halinde monte edilmiş kızarmış patlıcan dilimi ile oluşur. Tüm tabaka yapıldıktan sonra, nihayet tüm malzemelerin bir araya geldiği fırında pişirilir ve telli ve lezzetli bir dolgu ile bir graten kabuğu oluşur. Ağzınız için lezzetli! !

Sicilya, Campania (Napoli) ve Emilia Romagna (Bologna) arasında tartışmalı kökenleri olan benzersiz bir iyilik; Adı Sicilyalı "Parmiciana" kelimesinden türeyen, üst üste binen panjurların ahşap şeritleri olan, kızarmış patlıcan katmanlarını hatırlatan!

Ve neden bu yemek tarifini muhteşem bir sandviç yapmak için kullanmıyorsunuz?

Gerçekten hızlı hale getirmek için tüm ipuçları ve adım adım illüstrasyonlarla bu Parmigiana Tarifini takip edin ve mükemmel bir Parmigiana'yı hemen masaya getireceksiniz! Kompakt ama aynı zamanda yumuşak katmanlarla, lezzetli bir tada sahip, etli ve hafif yağlı!

Ingredients!

En önemli adım, gerekli malzemeler!

  • Patlıcan
  • Domates püresi
  • Mozzarella peyniri
  • Parmesan
  • Sızma zeytinyağı
  • Fesleğen
  • Sarım -sak
  • Tuz
  • Şeker
  • Un ("0" tipi)
  • Fıstık yağı

Lezzetli bir domates püresi yapmak için sızma zeytinyağı kullanacağız bu arada fıstık yağı patlıcan dilimini kızartmak için kullanılacaktır. Kızartmak için farklı yağ türü kullanmak mümkündür, ancak fıstık olan en iyisidir, çünkü ısıya karşı yüksek bir dirence sahiptir ve gevrek bir kabuğu mümkün kılabilir.

Adım 2: Domates Sosu

Tomato Sauce
Tomato Sauce

Çok İtalyan domates püresi sosu için, yüksek kenarlı bir tencereye biraz sızma zeytinyağı koymanız, sarımsakları soymanız, ikiye kesmeniz ve yağ ile birlikte koymanız gerekir. Düşük orta ateşte ısıtın, bir dakika lezzete bırakın ve ardından domates püresi, fesleğen, tuz ve bir miktar şeker ekleyin.

Şimdi, ısıyı düşük koyun ve bekleyin: domates püresinin "pippare" ye ihtiyacı var, İtalya'da düşük düşük ısıda (yaklaşık 10-15 dakika) kaynarken sosun pişmesinin ne kadar sürdüğünü belirtmek için kullanılan bir terim. Bu şekilde, sos daha kalın ve lezzetli hale gelir.

Adım 3: Patlıcan

Eggplant
Eggplant
Eggplant
Eggplant

İlk olarak, fıstık yağını ısıtmanız gerekir(tariflerin tüm hazırlıktan sonra bir şeyi ısıtmanızı söylemesinden nefret ediyorum ve sonra yapacak hiçbir şeyiniz olmadan beklemeniz gerekir!).

Yağı düz bir tabana sahip büyük bir tencereye koyun: tencere boyutunun en azından iki patlıcan dilimini bir araya getirmek için yeterince büyük olması gerekir. Kısık ateşte! Bir duman yağı için acele etmek istemezsiniz, ancak doğru sıcaklığa doğru şekilde ulaşmak istersiniz!

Bu arada yağ ısınır, patlıcanı düzgün bir şekilde yıkayın, kurutun ve her biri 4-5 mm genişliğinde dilim halinde kesin. Sandviç için 4 dilim gerekir, ancak (benim gibi) hazırlıklar sırasında biraz bonus yemek istiyorsanız birkaç ekstra yapabilirsiniz! 

Dilimleri kestikten sonra, unu bir tabağa koyun (cömert miktarda) ve her iki tarafı unlayın. Kuru dilim ve ellerle yapın, böylece ununuz ıslanmaz, sıkıcı taneler yapar.

Adım 4: FRY IT!!

FRY IT!!

Bu dilim CRISPYyapmanın zamanı geldi!

170°C (338 F) civarında olması gereken yağ sıcaklığına dikkat edin. Termometreniz yok mu? Endişeye! İşte bir hile: bir kürdanın ucunu daldırın (ve eğer yoksa, tahta bir kepçenin arkasını kullanın) yağa, çok sayıda küçük kabarcık çıktığını görürseniz, kızartmak için doğru sıcaklığa sahipsiniz, değilse daha fazla beklemeniz gerekir.

Mükemmel! Kızgın yağa iki patlıcan dilimikoyun, dikkatli olun! Batık tarafta homojen çıtır bir tabaka oluşana kadar bekleyin ve sonra dilimi çevirin. Tamamlandığında, kalan ekstra yağı çıkarmak için dilimleri yağdan çıkarın ve havlu kağıdayer edin.

Diğer dilimlerle devam edin (ve biraz daha varsa,bir veya iki tuzlayın ve tadın! Sonuçta, hazırlığı tatmak iyi yemek yapmanın temelidir!).

İpucu ve püf noktası:kızarmış yemeğinizi yiyene kadar tuzlamak için bekleyin! Bu, gevrek kızarmış tabakanın ıslak ve sarkık olmasını önlemeye yardımcı olur. Bu şekilde, kızarmış yemeğiniz servis edene kadar kabuklu kalacaktır!

Adım 5: Son Malzemeleri Kesin

Cut the Last Ingredients
Cut the Last Ingredients

Şimdi, tek yapmanız gereken mozzarellayı (herdilimde 5 mm) ve ekmeğin yarısında dilimlemektir.

Yumuşak bir kırıntı ve hafif gevrek bir dış ile ekmek seçin. Malzemelere yer açmak için ekmeğin içinden biraz kırıntı çıkarın.

Adım 6: Birleştirin!

Assemble It!
Assemble It!
Assemble It!
5 Daha Fazla Resim

Bu çok basit bir görevdir, karnınızı bu zevkle doldurma zamanı neredeyse her zaman daha yakındır! Bekleyin ve odaklanın!

İlk olarak, ekmeğin dibi.

Ardından, iki veya üç domates sosu kaşığı ekleyin ve tüm ekmeği iyice örtün.

Biraz parmesan ekleyin, kural basittir: ne kadar çok olursa, o kadar lezzetlidir.

Altın pepitanızı, kızarmış patlıcan dilimini yerleştirin! Dört dilimden ikisini kullanın.

Patlıcanın üzerine bir mozzarella tabakası yapın

Ve şimdi, tekrar ediyorum! Patlıcan dilimi, domates sosu, parmesan, mozzarella peyniri.

Ekmeğinizin üst kısmını diğer domates sosuyla kaplaarak bitirin, parmesan ekleyin ve sandviçinizi kapatın. Biraz taze lezzet istiyorsanız, üst katmana biraz fesleğen yaprağı ekleyin.

Adım 7: Yiyin!

Eat It!

Şimdi Panino alla Parmigiana'nızıntadını çıkarma zamanı! Çok İtalyan lezzetli bir yemek!

İpucu ve püf noktası:100-150 ° C'de (212-302 F) fırına birkaç dakika koyun, bu şekilde mozzarella peyniriniz patlıcan diliminin üzerinde erimeye başlar ve tüm lezzetleri daha birleşik ve lezzetli hale getirir!

Bu tarifi deneyecekseniz ve beğenecekseniz bana bildirin!

Ciao e buon aperatif!!

KAYNAK: Panino Alla Parmigiana - an Italian Delicious Recipe : 7 Steps (with Pictures) - Instructables


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder