Sayfalar

26 Nisan 2021 Pazartesi

Çilekleri İki Saniyede Küflenmeyecek Şekilde Saklama

FOTOĞRAF JAMES RANSOM

Meyveleri yemeye hazır olmadan önce yıkamak mantığa aykırı görünebilir. Meyveleri küfsüz tutmanın temel kurallarından biri, meyveleri tüketilmeden önceki ana kadar yıkamadan bırakmaktır. Ancak meyvelerinizi sirke ve suyla yıkayarak raf ömürlerini günlerce (hatta bazen haftalarca!) Uzatabilirsiniz. 


Taze Meyveler Nasıl Saklanır 

Adım 1: Büyük bir kapta seyreltilmiş sirke banyosu (1 su bardağı sirke, 3 su bardağı su) yapın ve çileklerinize smaç koyun. Sirke, sinir bozucu küf ve bakterileri ortadan kaldıracaktır. 

Adım 2: Sonra, meyvelerinizi bir kevgir içinde süzün ve soğuk akan su altında durulayın. Bu, daha sonra kalan sirke izlerini tadamayacağınızı garanti eder. 



Adım 3: Artık meyvelerinizi yıkadığınıza göre, onları mümkün olduğunca iyice kurutmanın zamanı geldi. Kanmayın: Nem hala düşmandır. Yeşilleri kurutmak için kullandığınız aynı salata döndürücü, suyu meyvelerinizden çıkarmak için kullanılabilir. Meyveleriniz için bir yastık oluşturmak için yaklaşık üç kat kağıt havluyla hizalayın, ardından meyvelerinizi yaklaşık 15 saniye veya tamamen kuruyana kadar çevirin. 

Adım 4: Meyveleri geldikleri kaba geri koymak yerine, birbirlerini dolduracakları kazılarını yükseltin. Bunları kağıt havlularla kaplı sızdırmaz bir kaba koyun ve nemin hapsolmasını önlemek için kapağı kısmen açık bırakın. 

Sirke Yok Mu? Sorun Değil 

Ama ya kilerde sirke olmadığını fark etmek için dükkandan bir bardak çilekle dönerseniz ne olur? Sıcak suda hızlı bir banyo da bakteri ve küf sporlarını yok etmeye çalışacaktır. Meyvelerinizi yaklaşık 30 saniye boyunca 120 ° F ile 140 ° F arasında suya batırın. Sirke ile yıkadıktan sonra yaptığınız gibi kurutun ve saklayın.



Favori Berry Tariflerimizden Birkaçı 

Meyvelerinizin ömrünü nasıl uzatacağınızı öğrendikten sonra, asıl soru şu olur: Onlarla ne yapacaksınız? İşte birkaç fikir ...

1. Meyveli Turta

Bir tatlı pasta kreması ve zengin, tereyağı kabuk yemek kitabı yazarı, fotoğrafçı ve yemek yazarı bu meyve tart taze yaz meyveleri (beğendiklerini seçeceksin!) İçin mükemmel bir tamamlayıcı Jerrelle Guy .

2. Çilekli Misket Limonu Krostata

Bu gevşek krostatada, "kireç çilekleri aydınlatmak için olağan ravent yerine geçer." Sonuç: canlı buruşuk-tatlı çilek patlamaları ve lapa lapa kabuğu. 

3. Meyveli Yaz Pudingi

Hiç yaz pudingi yapmadın mı? Kurucu ortağımız Merrill Stubbs "Şimdi tam zamanı" diyor. Sadece dört süper basit malzemeye ihtiyacınız olacak (merhaba, karışık meyveler, şeker, beyaz sandviç ekmeği ve yoğun krema). Bunları kullanışlı hale getirdikten sonra, yapmanız gereken tek şey katmanları bir araya getirmek ve kazmaya hazır olana kadar buzdolabında takılmasına izin vermektir.



4. Nigel Slater'ın Raspberry Ripple Sandwich

Bu girdap gibi sandviç tamamen çırpılmış krema ve çilek - yani ahududu ile ilgilidir. "İngiltere'de ahududulu dondurma yiyerek büyümemiş olsanız bile neşeli ve dağınık bir deneyim ve nostaljik." 

5. Rose Levy Beranbaum'un Taze Yaban Mersinli Turtası

Meyvenin dokusunu ve bütünlüğünü tamamen bozulmadan koruyan bu Genius turtasında yaz mevsiminde yaban mersini parıldamasına izin vermenin birkaç daha iyi yolu vardır. 

Meyvelerinizi taze tutmak için herhangi bir numaranız var mı? Yorumlarda bize bildirin! 

KAYNAK: https://food52.com/blog/6970-how-to-keep-berries-fresh-for-longer?clickref=1101lgAxrtx4&utm_source=partnerize&utm_medium=affiliate


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder