Sayfalar

16 Nisan 2021 Cuma

Milföyden Cevizli Burma Tatlısı

 
Yapımı bu kadar kolay, fazla malzeme gerektirmeyen bu tatlıyı evde yapmanın hazzı bir başka oluyor. Kaç tane yediğinizi sizin de sayamayacağınız bu tarifimiz şerbetli tatlı severlere gelsin!


Milföyden Cevizli Burma Tatlısı

Kalori

2.228 kcal

Karbonhidrat

272 g

Protein

22,5 g

Yağ

108 g

Lif

4,22 g



Malzemeler


SuperFresh Tereyağlı Milföy Hamuru
1 paket
Kadayıf
150 gr
Tereyağ + 20g kadayıf yağlamak için yağ
60g
Ceviz
2 su bardağı
Su
5 su bardağı
Limonun kabuğu
1/2
Toz şeker
4 su bardağı
Nişasta (açmak için)
Milföyden Cevizli Burma Tatlısı

Yapımı bu kadar kolay, fazla malzeme gerektirmeyen bu tatlıyı evde yapmanın hazzı bir başka oluyor. Kaç tane yediğinizi sizin de sayamayacağınız bu tarifimiz şerbetli tatlı severlere gelsin!

Hazırlık Aşamaları


1
Su, şeker ve limon kabuğunu bir tencerede karıştırıp yaklaşık 15 dakika ağır ateşte kaynatın, sonra ateşten alıp soğumaya bırakın.
2
Kadayıfları yağlayın ve cevizleri kırın, ardından malzemeleri harmanlayın.
3
SuperFresh Tereyağlı Milföylerin iki tarafına nişasta serpin ve merdane yardımı ile uzunlamasına açın.
4
Elde ettiğiniz uzun dikdörtgen hamurun uzun kenarına harç koyun.
5
Milföyü oklavanın etrafına rulo şeklinde sarın ve iki ucundan oklavanın ortasına doğru ittirin
6
Tüm milföylere aynı işlemi uygulayın.
7
Tereyağını eritin ve burmaların üzerini yağlayın.
8
175°C’ye ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
9
Fırından çıkarınca tatlınız sıcakken üzerine soğuyan şerbeti gezdirin.
10
Hamur şerbeti çekince servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder