Sayfalar

7 Eylül 2021 Salı

Ayçiçekli Cupcake Nasıl Yapılır?

Saf bir mutluluk için, ayçiçekleri gibi süslenmiş bu kap kekleri deneyin. Tamamen süslü görünebilirler, ancak aslında yeni başlayanlar için bile yapmak yeterince kolaydır. Dondurmanız için daha önce hiç krema poşeti ve süsleme ucu kullanmadıysanız, endişelenmeyin.

Resim Kredisi: Jonathan Fong


İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Fırında kekler, tarifiniz veya bir kutudan

  • Oreo İnceleri

  • çikolata şeker erir

  • çikolata parçaları

  • Buzlanma, tarifiniz veya bir kutudan

  • Sarı, turuncu ve yeşil buzlanma rengi

  • Tek kullanımlık boru poşetleri

  • Boru kuplörleri

  • Yaprak şekli için boru ucu (Wilton 352)

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Adım 1: Cupcakes ve Buzlanmayı Yapın

Kendi tarifinizi kullanarak veya bir kutu kek karışımından kek pişirin. Üst kısım ayçiçeği kreması ile kaplanacağı için herhangi bir lezzet iyi olacaktır.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Ayçiçeği yapmak için katı bir kıvamda beyaz veya beyazımsı bir kremaya ihtiyacınız olacak. Bu amaç için en popüler buzlanma, buttercream buzlanmadır. Temel tarif, bir bardak yumuşatılmış tuzsuz tereyağını çırpmak ve ardından üç bardak pudra şekeri ile karıştırmaktır. Sonra iki yemek kaşığı krema ve bir çay kaşığı vanilya ekleyin. Bu kadar kolay. Dilerseniz kremayı azaltıp pudra şekerini arttırarak kremayı daha sert hale getirebilirsiniz.

Sıfırdan buzlanma yapmak istemiyorsanız, çiçek ve yaprakları süslemek için özel olarak formüle edilmiş bir Wilton Dekoratör Buzlanma küvetini deneyin. Ev yapımı kadar lezzetli değil, ama hile yapıyor ve hiç iş gerektirmiyor. Süpermarketlerden satın alabileceğiniz önceden paketlenmiş buzlanma kaplarından kaçının - ayçiçeği şeklini tutacak kadar sert değildirler.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Adım 2: Ayçiçeği Merkezini Birleştirin

Ayçiçeğinin ortası için mikrodalga fırında eriyen çikolata şekerlerini eriterek başlayın. Mikrodalgaya uygun bir kap kullandığınızdan emin olun. Mikrodalgada 40 saniyelik aralıklarla şeker erir, çikolatayı krema kıvamına gelene kadar her seferinde karıştırın.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Bir kaşık kullanarak, bir Oreo İnce kurabiyenin üzerine eritilmiş çikolata tabakası sürün.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Eriyen çikolatanın üzerine damla çikolata dökün. Bunlardan elinizdeki kadar kek yapın ve çikolatanın sertleşmesi için buzdolabına koyun.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Adım 3: Buzlanmayı Boyayın

İki renk krema isteyeceksiniz: ayçiçeği yaprakları için altın sarısı ve yapraklar için yeşil. Buzlanmayı boyamak için ya süpermarketten jel gıda boyasını ya da pasta süsleme koridorundaki el sanatları ve parti mağazalarında bulunan jel buzlanma rengini karıştırın. Renkler çok konsantre, bu yüzden çok fazla ihtiyacınız olmayacak. Ayçiçeği yaprakları için, daha altın rengi yapmak için çoğunlukla sarı ile birkaç damla portakal kullanmanızı öneririm.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Adım 4: Sıkma Torbasını Hazırlayın

Pekala, bu beni tedirgin eden adımdı. Şimdi çok kolay ve bir kez yaptıktan sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız. Tek kullanımlık bir sıkma torbası ve bir kuplör ile başlayın (her ikisi de pasta süsleme reyonundaki el sanatları ve parti malzemeleri mağazalarında mevcuttur). Kuplör iki parça halinde gelir. Söktüğünüzde bir ana bölüm ve daha küçük bir halka göreceksiniz. Bağlayıcının ana bölümünü boru poşetinin ucuna kadar sokun ve bağlayıcının ilk dişinin nerede olduğuna dikkat edin. İlk ipliğin olduğu torbanın ucunu kesin ve kuplörü delikten yaklaşık iki iplik açığa çıkacak şekilde itin.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Sıkma torbası yerine kilitli plastik torba kullanabileceğiniz tüyolar var ama bunu yapmayın. Boru poşetleri, kuplörler ve uçlar çok ucuz ve hazır. Onlar aptaldır. Plastik torba hileleri değildir.

Ardından, boru ucunu kuplörün üzerine kaydırın. Ayçiçeği yaprakları ve yaprakları için Wilton'un 352 numaralı yaprak ucunu kullandım. Kuş gagasına benziyor.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Ardından, yerine sabitlemek için kuplörün halkasını ucun üzerine vidalayın.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Bazı insanlar uçları kuplör olmadan kullanır. Her zaman bir bağlayıcı kullanırım çünkü buzlanma, torba ile uç arasındaki boşluklardan dışarı çıkabilir. Ayrıca, bir kuplör kullanmak, kuplörün uç değil, tüm buzlanma ile çantada olduğu anlamına gelir. Bu, ucu kolayca çıkarabileceğim ve farklı bir buzlanma rengine sahip başka bir çantada kullanabileceğim anlamına geliyor.

Adım 5: Torbayı Buzlanma ile Doldurun

Torbayı bir bardağa yerleştirin ve torbayı camın etrafında bir manşet oluşturacak şekilde katlayın. Ardından torbayı yaklaşık yarısına kadar buzlanma ile doldurun.

Torbanın açık ucunu bükün, böylece buzlanma o uçtan dışarı çıkmaz ve buzlanmayı uca kadar sıkın. Yeşil ve sarı şekerlemeler için ayrı poşetler hazırladım.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Şimdi eğlenceli kısım: keki süslemek. Kekin ortasına bir parça krema koyun.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Serpin kaplı Oreo Thin'i, sabitlemek için "tutkal" olarak buzlanmayı kullanarak kekin ortasına yerleştirin. Kurabiyenin keke hakim olduğunu, böylece taç yaprakları için yer kalmayacağını düşünüyor olabilirsiniz. Aslında, mükemmel bir boyut. Gerçek ayçiçeklerine baktığınızda, merkez taç yapraklarından çok daha büyüktür.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Adım 7: Yaprak Yapma Pratiği Yapın

Yaprak yapma alıştırması yapabilmek için çalışma yüzeyinize bir parça mum veya parşömen kağıdı koyun. Gaga bir şeyi ısıracakmış gibi boru ucunu sivri uçları dikey olacak şekilde konumlandırın. Buzlanmayı boruya çekerken dört aşamalı bir mantra söylüyorum: sık, biçimlendir, bırak, kaldır. Buzlanmanın çıkmasına izin vermek için sıkın. Daha geniş bir taç yaprağı yapmak için ileri geri giderek şekillendirin ve daha uzun bir taç yaprağı yapmak için uzatın. Serbest bırakın ve buzlanma uçtan çıkmayı durdurur. Ve taç yaprağı yukarı bakacak şekilde kaldırın. İnanın bana, ilerlerken bu adımları tekrarlamak gerçekten yardımcı oluyor.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Adım 8: Üç Katmanlı Yaprak Oluşturun

Alıştırma yaprakları oluşturma konusunda kendinize güveniyorsanız, asıl keke geçebilirsiniz. İlk yaprak tabakası kurabiyenin alt kısmından geçer. Her yaprağın mükemmel veya aynı olması gerektiğini düşünmeyin. Doğada ayçiçeği yaprakları muhteşem bir şekilde kusurludur.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

İkinci yaprak tabakasını, alt tabakadaki iki yaprak arasında olacak şekilde aralayarak uygulayın.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Üçüncü kat yaprakları ekleyin, ikinci katın yaprakları arasında boşluk bırakın. Bu üçüncü katman, çerezin üst kısmına çarpmalı ve hatta üst üste gelmelidir.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

9. Adım: Yaprakları Ekleyin

Yapraklar için kullanılanla aynı yaprak ucuyla, ancak şimdi yeşil buzlanma torbasıyla, alt katmana üç yeşil yaprak ekleyin. Onları mevcut yaprakların üzerine yerleştirebilirsiniz. Ve ayçiçeği kekiniz hazır!

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Bir buket kek yapın ve güneş ışığının içeri girmesine izin verin.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

Ayrıca minyatür kil kaplarda sergilenen sevimli görünüyorlar.

Resim Kredisi: Jonathan Fong

KAYNAK: https://www.ehow.com/13711542/how-to-make-sunflower-cupcakes

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder