Sayfalar

4 Eylül 2021 Cumartesi

Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi

 

Bu Tereyağlı Yumurta Kapama videosunu paylaşan  @mutfaksirlari na çok teşekkürler.

En kısa sürede deneyeceğim inş..💕



Canınızın istediği baharatlarla lezzetini de arttırabilirsiniz.

Sevgiler…

Malzemeleri

  • 3-4 adet yumurta (kişi başı istediğiniz gibi ayarlayın)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Servisi için isteğe göre maydanoz ya da taze biberiye

Yapılışı:

  1. Yumurtaları katı kıvamda haşlayın (kaynayan suya yavaşça bırakın ve 6 dakika kadar pişirin). Haşlanan yumurtaları soğuk suya birkaç dakika bekletin ve soyun.
  2. Soyduğunuz yumurtaları boyuna 2 parçaya bölün.
  3. Tavaya tereyağını alın ve eritin, baharatları istediğiniz miktarda ekleyerek karıştırın.
  4. Yumurtaların kestiğiniz kısımları tavaya gelecek şekilde koyun tuzu ve baharatları ekleyin.
  5. Kızgın yağı bir kaşık yardımıyla yumurtaların üzerine sürekli gezdirerek 1 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
KAYNAK: https://mutfaksirlari.com/tereyagli-yumurta-kapama-tarifi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder