Sayfalar

9 Ekim 2021 Cumartesi

Kalorifer Petekleri İçin 15 Dekoratif Kaplama Fikri

 


Kalorifer Petekleri İçin 15 Dekoratif Kaplama Fikri

EV DEKORASYONU

Evlerimizde kimi zaman varlığından çok da hoşnut olmadığımız, görüntüyü bozduğunu ya da dengeleyemediğini düşündüğümüz teknik detaylar vardır. Bunların bazılarını saklayabilsek de kalorifer peteği gibi enerji kaynağı olan yapıları ulaşılmaz kılmak ısı açısından mantıklı olmayacaktır. Birazdan inceleceğimiz gibi, radyatör kaplaması dediğimiz sihirli dekorlar kaloriferleri birden şık bir detaya dönüştürebiliyor. Kendi elinle bir radyatör kapağı yapabilir ya da özel bir kapak yapmak için bir uzmanla anlaşmayı seçebilirsin. Burada çok sayıda kendin yap radyatör kapağı fikri bulmanın yanı sıra, nasıl şık görüneceklerini ve evinin geri kalanında görülen dekorlarla uyumlu şekilde onları nasıl şekillendireceğini öğrenebilirsin. Bazen sadece dikkati kaloriferden uzaklaştırmak istiyorsan kaplama dışında bir masa veya raf da işe yarayabilir. İşte sana ilham vereceğine emin olduğumuz bazı fikirler.


1. Boyalı Radyatör Kaplaması

Radyatör kapağını monte etmiş veya satın almış olsan da, alanının paletine uyması için her zaman yeni bir kat boyayla rengini değiştirebilirsin. Tek gereken biraz sprey boya!

boyalı-radyatör-kapağı

2. Kitaplık Radyatör Kaplaması

Radyatör kapağını özelleştirmek için fikir arıyorsan, özellikle kitaplar için yapılmış birkaç küçük bölme eklemeyi düşünebilirsin. Bu dekorasyon radyatör kapağının da pratik bir amaca hizmet edebileceğini kanıtlıyor.

kitaplık-radyatör-kapağı

3. Antre Radyatör Kaplaması

Radyatörün evinin antresi yani giriş yolunda mı bulunuyor? Onu bir kaplamayla donatarak eşyalarını bıraktığın bir karşılama bölgesine dönüştürebilirsin. Ardından üstüne birkaç önemli şey yerleştirebilir, güneş gözlüğü ve anahtarlar için bir tepsi, güzel kokulu mumlar ve güzelleştirmek için bol miktarda çiçekle renklendirebilirsin.

antre-radyatör-kaplaması

4. Tablalı Siyah Radyatör

Bir radyatör kapağı tam olarak senin tarzın değilse, kalorifer peteğini birkaç numara ile ustaca gizleyebilirsin. Radyatörün üzerine bir konsol masası yerleştirebilir, böylece dekor ve diğer gerekli şeyler için bir yüzeye sahip olabilirsin. Yanında şirin bir sepet ile bu bölge aydınlatılabilir. Ve son olarak, görünümü dengelemek için siyah renge boyayabilirsin.

tablalı-siyah-radyatör

5. Ayaklı Kendin Yap Radyatör Tablası

Bir radyatörü kaplamanın dikkat çekici başka bir yolu, üzerinde metal bacakları olan bir masa sergilemektir. Bu tabla radyatöre kusursuz şekilde uyacak mükemmel bir endüstriyel masa oluşturmanı sağlar.

ayaklı-kendin-yap-radyatör-masası

6. Kabin Radyatör Kaplaması

Dolaba çok benzeyen bir radyatör kapağı satın almayı da tercih edebilirsin. Kapakları ve bölmeleri ile dekoratif dokunuşlar için alan sağlarken kalorifer peteğini gizler.

kabin-radyatör-kaplaması

7. Radyatör Rafı

Evinin içinde uygun bulduğun alanlardaki kalorifer peteklerini dönüştürebilirsin. Geri kazanılmış ahşap yüzer raf, radyatörün üzerinde durabilir, kitapları ve diğer görsel açıdan hoş nesneleri taşıyarak şık bir hol alanı oluşturur.

radyatör-rafı

8. Depolama Alanlı Radyatör Kaplaması

Kalorifer peteğini dilediğin malzeme ile kapladıktan sonra istediğin sayıda bölme ekleyebilirsin. Böylelikle özellikle banyoda kullanışlı olacak bir radyatör kaplaması yaratmış olursun. Bu küçük köşeler, vintage eşyalar ve tuvalet kağıdı ruloları için tam anlamıyla uygun bölgelerdir.

depolama-alanlı-radyatör-kaplaması

9. Pencere Kenarı Radyatör Kaplaması

Belki de en farklı radyatör kaplamalarından birine geldi sıra. Kendin yap ahşap fikirleri ve çağdaş bir renk tonunda bir kat boya sayesinde etrafındaki en şık pencere koltuğuna sahip olabilirsin.

pencere-kenarı-radyatör-kapağı

10. Rustik Radyatör Kapağı

Tavan çıtalarını kullanarak, bu son derece modern, rustik radyatör kapağını yapabilirsin. Doğal ahşap görünümünü yeşil dekor detaylarıyla noktalandırabilirsin.

rustik-radyatör-kaplaması

11. Minimalist Beyaz Radyatör

Kaplamalardan radyatörlere kadar, evindeki bir kalorifer peteğinin görünümünü en aza indirmeye çalışıyorsan, beyaz her zaman iyi bir seçenektir. Bu beyaz ve minimalist görünümü küçük vurgular ve bitkiler ekleyerek daha çekici hale getirebilirsin.

beyaz-radyatör-kaplaması

12. Ahşap Radyatör Kaplaması

Radyatörün bir dizi pencerenin altındaysa, onu eski ahşaptan yapılmış bir kapakla özelleştirmeyi düşünebilirsin. Bununla birlikte, kitaplar ve değerli parçalar için ideal bir alan yaratmış olursun.

ahşap-radyatör-kaplaması

13. Koltuk Radyatör Kapağı

Dikey parke çıtalar kullanılarak oluşturulan bu özel yapım pencere koltuğu büyüleyici bir görsellikten ziyade duvarı saran radyatörü gizlemeye çalışır. Bu radyatör kaplamasının L şeklindeki elemanları, pencere pervazından parke zemine tutturulmuş bir altlığa kadar uzanır. Radyatör kaplamasının üstünü dolduran yastıklar, soğuk bir kış gününde sıcak bir oturma alanı sunar.

koltuk-radyatör-kapağı

14. Palet Radyatör Kaplaması

Palet ahşabı günümüzde son derece ulaşılabilir bir dekorasyon malzemesi haline geldi. Çok yönlü palet ahşabı; masalardan, yataklara ve kitap raflarına kadar her şeyi yapmak için kullanılabilir. Maliyeti ücretsiz ile düşük maliyetli arasında değişir, bu nedenle bir kendin yap kalorifer kaplaması projesi için doğal bir yapı malzemesidir. Geniş çıtaların arasındaki boşluklar odaya maksimum ısı iletir. Daha önce yiyecek, kimyasal veya petrol bazlı ürünlerin bulunduğu paletlere karşı temkinli olmakta fayda var. Paletler alındıktan sonra iyice temizlenmezse, kalorifer ısındığında zararlı kokular yayabilir.

palet-radyatör-kaplaması

15. Bambu Radyatör Kaplaması

Bambu kamışlar trend olmaya devam ediyor ve bugünlerde hemen hemen her şey için kullanılabiliyor. Birkaç parça kamış kullanarak kalorifer peteğini gizleyebilirsin. Yeterli alanın varsa yanlarına raf bölmeleri eklemek de bu görüntüyü güçlendirecektir.

bambu-radyatör-kaplaması
görsel kaynak: pinterest, aneditedlifestyle, apartmenttherapy, countryliving, pinterestingplans, houzz, modernize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder