Sayfalar

29 Aralık 2021 Çarşamba

Aileniz İçin Lezzetli Bir Hindi Tarifi - Fırında Yarım Hindi


Aileniz ile Yılbaşı Sofrası

Yılbaşı akşamı; hayat koşuşturmasından çok fazla bir araya gelemeyip, sohbet eşliğinde saatlerce yemek yiyemediğimiz ailemiz ile birlikte vakit geçirmek için eşsiz bir zaman. Tüm aile üyelerinin katılacağı yılbaşı yemeği ise belki de bu zamana kadar hazırlayacağımız sofralardan en özeli ve anlamlısı olacak. Aileniz için yılbaşı yemeği hazırlarken ilk olarak onları mutlu edecek, belki de eski anılara götürecek eşsiz tariflere sofranızda yer vermeye dikkat edin. Modern lezzetler yerine daha çok geleneksel lezzetlere sofranızda yer vererek, onların damak tadına uygun tarifleri hazırlayabilirsiniz. Aile büyüklerinizin sağlık durumlarını dikkate alarak, onların midelerini rahatsız etmeyecek hafif ama lezzetli tarifler hazırlamaya özen gösterin. Hazırlayacağınız lezzetlerde daha az yağ, baharat ve tuz kullanmaya dikkat edebilirsiniz. Küçük bir ailesi sofrası hazırlayacaksınız tercihinizi yarım hindiden yana kullanabilirsiniz. Tatlı tariflerinizde de mümkün olduğunca az şeker kullanıp, meyveler ile tat katmaya çalışın. Aileniz ile lezzet dolu bir yılbaşı sofrasında ise en önemlisi, sofrada telefonu ya da tableti bir kenara bırakıp, sadece ailenizle iletişim kurmaya özen gösteriyor olmanız.


Aileniz İçin Lezzetli Bir Hindi Tarifi

Fırında Yarım Hindi

Fırında Hindi Malzemeler:

Malzemeler 1 adet Banvit Yarım Hindi

2 sap kereviz

2 adet Havuç Defne yaprağı

Marinesi için Malzemeler:

1 adet limon Yarım çay bardağı kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı bal

Sarımsak tozu

Karabiber Tuz

Sosu için Malzemeler:

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

300 ml hindinin suyundan

2 yemek kaşığı krema

1 çay kaşığı karabiber

Fırında Hindi Hazırlanışı:

  • Sos malzemelerinin hepsini karıştırın.

  • Karışımı, hindimizin üzerine her yerine gelecek şekilde masaj yaparak sürün. Hindiyi bu şekilde en az 30 dakika, mümkünse 1 gece dinlendirin.

  • Fırın poşetine 1 yemek kaşığı kadar unu alarak poşetin her tarafına yayılmasını sağlayın.

  • Hindinizi fırın poşetine dikkatlice yerleştirin, yanına sebzeleri yerleştirin ve poşetin ağzını kapatın. Poşete bir kaç delik açmayı ihmal etmeyin.

  • Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, yaklaşık 90 dakika pişirmeye bırakın.

Sos Hazırlanışı:

  • Tereyağında kavurduğunuz una hindi suyunu ekleyelin kaynayana kadar karıştıralım. Daha sonra krema ve karabiberi ilave ederek ocaktan alalım.

KAYNAK: https://www.oggusto.com/yilbasi/yilbasi-sofra-onerileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder