Sayfalar

18 Mayıs 2022 Çarşamba

Yeme-içme Sektörünün Karanlık Yüzü

 

Gastronomi | Yeme-içme Sektörünün Karanlık Yüzü

Televizyon programlarında bağıran erkek şeflerin tansiyonu yükselttiği anları anımsarsınız. Peki benzer bir yaklaşımın mutfakların günlük rutininde de sıkça görüldüğünü hiç düşünmüş müydünüz? Cardiff Üniversitesi’nin Avrupa, Asya, Avustralya ve Kuzey Amerika’dan 47 şefin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, uzun çalışma saatleri, diğer insanlardan uzak olmak, dar ve çoğunlukla camları olmayan mutfaklarda çalışmak, yeme-içme sektöründe kötü muameleye ortam hazırlayabiliyor. Birçok şef ve endüstri çalışanının sıkça vurguladığı bu zararlı ve zamanı geçmiş çalışma düzeninin, gençleri endüstriden uzaklaştıran en temel nedenler arasında yer aldığı bildiriliyor. Araştırma pek çok şefin, normalde tahammül göstermeyecekleri ve kendileri katılmayacakları davranışları “mutfak şartları dahilinde” normal olarak kabul ettiğini de ortaya koyuyor.


Etkinlikler



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder