Pekmezli Kurabiye
Pekmezli, lezzetli bir kurabiye.
Ambalajlı, içinde ne olduğunu tam olarak bilemediğimiz bisküviler yerine, ev yapımı, tazecik kurabiyeler girsin çocuklarımızın beslenme çantalarına!
Kapaklı, cam kavanozda birkaç gün tazeliğini koruyor.
Orijinal Kaynağa Göz Atın: yesilist.com
Malzemelerimiz şöyle;
100gr tuzsuz tereyağ
1 yumurta (organik)
4-5 yemek kaşığı pekmez (organik)
200-250gr un (organik)
1 çay kaşığı tarçın
1 avuç dövülmüş ceviz içi (organik)
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tutam muskat
1 tutam zencefil
Tüm malzemeleri güzelce yoğuralım, hafif yapışkan bir hamur olacak kıvama getirelim. İçinde pekmez olduğundan her zaman yaptığınız kurabiye hamurundan farklı bir kıvamı olacak, unutmayın. Ceviz büyüklüğünde toplar koparalım hamurdan ve hamuru yassılaştırıp tepsiye aralıklarla dizmeden once tepisyi yağlayalım.
180-200 derece fırında 20 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
Bu besleyici kurabiyelerin kokusu tüm evi saracak… Bir bardak sütle çok çok iyi gidiyor!
KAYNAK : http://www.yesilist.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder