Sayfalar

29 Ocak 2014 Çarşamba

Ev Yapımı Öksürük Şurubu!

 


Ev yapımı öksürük şurubu! Hem de organik!

Malzemelerimiz; bir adet organik turp ve organik pekmez!






Turbu güzelce yıkayalım, kök tarafını bıçakla keselim ve kaşık ya da bıçak yardımıyla bir oyuk açalım.(1 yemek kaşığı pekmezi alacak kadar)

Şimdi turbu ters çevirip uç kısmını bıçağın ucuyla alalım ve yine bıçak yardımıyla bir boyuna bir enine kesik atalım (bıçakla artı işareti yapıyoruz).

Hazırladığımız turbu bir bardağa oturtalım, ucu bardağın dibine değmeyecek şekilde. Pekmezi oyuğa koyalım ve turbun içinden süzülmesini bekleyelim.. Bardağın dibine dolan pekmezi şurup niyetine içelim… 
Pekmez aktıkça, oluğa, ilave yapmayı unutmamalısın!


Pekmezin akma aşaması biraz uzun sürüyor. 5-6 saat kadar..
O yüzden ben şöyle yapıyorum ilk gün için;

Turbun içinde çıkardığım parçaları küçük küçük doğrayıp bir kaseye alıyorum ve üstüne pekmez döküyorum.
Bir saat sonra ilaç niyetine bir kaşık yiyorum bu şuruptan.
Bir dene derim… Gerçekten işe yarıyor!

NETTEN ALINTIDIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder