AJVAR
MALZEMELER
2 orta boy patlıcan
4 domates
3 kırmızıbiber
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcan ve kırmızıbiberleri közleyip kabuklarını soyun. Diğer taraftan soğan ve sarımsaklar küçük küçük doğrayıp yağda kavurun. Kıyıcıdan geçirdiğiniz domatesleri de soğanlara ilave edin. Domates suyunu çekmeye başlarken közlenmiş sebzeleri doğrayıp yerleştirin. Suyunu çekince ocaktan alıp robottan geçirin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra kavanozlara sıcak olarak koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirip soğuyuncaya kadar o şekilde bekletin. Kışın kahvaltılık sos olarak da kullanabilirsiniz.
Kaynak : skylife.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder