Sayfalar

29 Mart 2014 Cumartesi

MISIR UNLU PIRASALI KEK



MISIR UNLU PIRASALI KEK


malzemeler:
  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağına yakın sıvıyağ (bir parmak eksik)
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket krema (200 ml.) (yoğurtta kullanabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • pulbiber
  • 3 dal pırasa (beyaz kısımları)
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • az tereyağ
  • üzeri için çörek otu (opsiyonel)


hazırlanışı:

* Öncelikle yumurtaları ve kremayı birlikte (bir çırpıcı yardımıyla) çırpalım. Daha sonra içine sıvıyağıda ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.

* Unları, kabartma tozunu ve tuzuda ekleyip harç iyice özdeşleşene kadar karıştıralım.

* Pırasaları ve maydanozu ince kıyalım, kaşarı rendeleyelim. Pul biberle birlikte hepsini unlu karışıma dahil ederek harmanlayalım. 

* Tereyağla yağladığımız bir kek kalıbına (ben kelepçeli bir kalıp kullandım ama her türlü kalıp ya da fırına dayanıklı bir kap olabilir) kek harcını aktarıp üzerinede çörek otu serpiştirelim. 

* 180 derecelik ön ısıtmasını yaptığımız fırınımızda kızarana kadar pişirelim.

 * Bu arada pırasalarla ilgili ön pişirme işlemi yapmadığımız yani çiğ olarak kullandığımızdan mümkün olduğunca ince kıymanızı öneririm. 

* Pırasa ve mısır unu birlikteliği kesinlikle muhteşem denenmesi gereken bir lezzet. Herkese sevgilerimi gönderiyor deneyecek olanlara afiyetler olsun diyorum..:) 

Kaynak: https://herdemlezzet.blogspot.com/2013/11/misir-unlu-pirasali-kek.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder